Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Електронне направлення є умовою отримання спеціалізованої медичної допомоги – НСЗУ

Електронне направлення є умовою отримання спеціалізованої медичної допомоги – НСЗУЕлектронне направлення – це умова для отримання пацієнтом спеціалізованої медичної допомоги. Про це нагадує Національна служба здоров’я України на своїй сторінці у Facebook. Його повинен надати лікар первинної ланки – сімейний лікар, терапевт або ж педіатр.

За виданим електронним направленням пацієнт може звернутися до профільного спеціаліста, який приймає у будь-якій медичній установі, яка підписала відповідний договір з НСЗУ. За умови наявності направлення пацієнт отримає медичні послуги безкоштовно, за них медзакладу заплатить НСЗУ.

За статистикою НСЗУ, переважна більшість електронних направлень, які виписуються в Україні, – планові. Близько 4% електронних направлень стосуються ургентних випадків (коли допомога пацієнту потрібна терміново для збереження його здоров’я та життя). 65% усіх направлень – це надання пацієнтам консультативних послуг лікарів-спеціалістів. Найчастіше українські пацієнти потребують консультацій невролога, офтальмолога, отоларинголога, хірурга, ендокринолога, кардіолога та травматолога.

В НСЗУ наголошують на тому, що за консультації, надані в межах Програми медичних гарантій за електронними направленнями, пацієнт платити не повинен.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED