Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Нові українські ПЛР-тести для діагностики COVID-19 від компанії «Біокор Текнолоджі» запущено в виробництво

Нові українські ПЛР-тести для діагностики COVID-19 від компанії «Біокор Текнолоджі» запущено в виробництвоНа початку липня розробка пройшла державну реєстрацію та вже використовується у лабораторіях.

«Біокор Текнолоджі» базується в Києві, розробляє тест-системи й набори для молекулярної діагностики методом ПЛР у реальному часі з 2018 року. Робота над діагностичними наборами для виявлення SARS-CoV-2 розпочалась в лютому 2020.

«Нам дійсно хотілось допомогти суспільству у розв'язанні цієї гострої проблеми. Також, робота пов’язана з COVID-19,  – новим, маловивченим захворюванням – була потужним викликом для нашої команди, особливо на етапі науково-дослідних робіт. Ми впевнені, що Україна може самостійно задовольнити потребу у якісних тестах. Рішення від європейських виробників мають високу ціну, ними користується відносно невелика кількість лабораторій. Діагностичні набори, котрі вартують нижче, не завжди відповідають заявленим характеристикам», — розповів керівник підприємства Олексій Саютін.

Команда фахівців з мікробіології, вірусології та генетики опиралась на власний досвід розробки ПЛР-тестів. У своїй роботі спеціалісти дотримувались вказівок та протоколів ВООЗ щодо виявлення вірусної інфекції SARS-CoV-2.  Ціна наборів для діагностики COVID-19 втричі менша у порівнянні з продукцією західних виробників.

Розробка набору тривала кілька місяців. Виробництво «Біокор Текнолоджі» спроєктоване та оснащене згідно з усіма вимогами та нормами для лабораторій, котрі проводять дослідження методом ПЛР. Підприємство успішно пройшло аудити та отримало сертифікати відповідно до міжнародних стандартів ISO 9001:2015 та ISO 13485:2016. Контроль якості сировини та продукції здійснюється на кожному етапі технологічного процесу.

Траєкторія пандемії COVID-19 оточена великою кількістю невизначеностей. ВООЗ рекомендує розробляти діагностичні набори в кожній країні самостійно, щоб уникати проблем з їх дефіцитом чи з транспортуванням. Потреба в якісних та доступних діагностичних наборах зростає, адже список категорій осіб, для яких проходження ПЛР-тестування є обов’язковим, розширюється. 

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED