Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У Львівській області відкривають лікарні «другої хвилі» через зростання хворих на COVID-19, – Степанов

У Львівській області відкривають лікарні «другої хвилі» через зростання хворих на COVID-19, – СтепановЗавантаженість ліжок у медичних закладах першої хвилі у Львівській області перевищує 50%, тому відкриваються медзаклади другої хвилі для хворих COVID-19, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час прес-брифінгу в Києві в понеділок.

"Зростає кількість пацієнтів, котрі потребують госпіталізації. Львівська область перейшла поріг 50% завантаженості ліжок медзакладів першої хвилі. Ми почали відкривати лікарні другої хвилі", – сказав він.

Степанов також зазначив, що МОЗ продовжує нарощувати потужності в боротьбі з COVID-19.

"Ми продовжуємо нарощувати потужності. Тестування збільшилося з 200 на день у квітні до понад 15 тис. зараз. У лікарнях другої хвилі є 10,237 тис., з них 851 реанімаційне ліжко, 1,442 тис. апаратів ШВЛ. Ми значно збільшили кількість апаратів ШВЛ, понад 800 додатково встановили. Збільшили кількість ліжок із киснем. Збільшуємо кількість закупівель засобів індивідуального захисту. Для цього використовуємо ресурси держбюджету, а також закупівлю за програмою Світового банку спільно з МОЗ 1,2 млн тест-систем і устаткування для лабцентрів» – акцентував Степанов.

Нагадаємо, коронавірус у Львівській області не збавляє обертів. Так, станом на ранок 10 серпня у Львові та на Львівщині уже 10981 підтверджений випадок інфікування коронавірусом. За минулу добу коронавірусну інфекцію підтвердили у 130 людей. 

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED