Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У МОЗ планують втричі збільшити кількість тестувань на коронавірус

У МОЗ планують втричі збільшити кількість тестувань на коронавірусМіністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявляє, що у вересні планується вийти на 25 тисяч ПЛР-тестувань на добу.

Про це у четвер, 6 серпня, міністр охорони здоров'я повідомив під час брифінгу у Львові.

"Коли я очолив Міністерство охорони здоров'я, ми робили 200 тестувань на добу. Сьогодні було зроблено майже 18 тисяч тестувань на добу. Завдання, яке поставлено, щоб ми вийшли десь на 25 тисяч вже у вересні тестувань на добу. В нас є затверджені алгоритми, щоб людям у кого є симптоматика на коронавірусну хворобу, максимально швидко проводилися тести й без будь-яких зволікань. Звичайно, вони виникають, бо не вистачає людей, які можуть робити, не вистачає устаткування, яке ми постійно наповнюємо",  – зазначив очільник МОЗ.

Він додав, що хоч за 4 місяці й було в рази збільшено кількість тестувань, але "дійсно є проблеми". "Ми чітко знаємо, в який спосіб їх вирішувати", – запевнив Степанов.

В Україні у п'ятницю, 7 серпня, кількість нових випадків COVID-19 зросла на 1 453. Це новий антирекорд від початку пандемії. 

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED