Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Глобальна вакцинація проти збудника COVID-19 може початися не раніше літа 2021 року - ВООЗ

Глобальна вакцинація проти збудника COVID-19 може початися не раніше літа 2021 року - ВООЗУ Всесвітній організації охорони здоров'я визнають успіхи деяких країн світу в питанні розробки і тестування вакцини проти збудника коронавірусної інфекції COVID-19, однак закликають більш реально дивитися на речі. Керівник програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в сфері охорони здоров'я Майкл Райан заявив, що глобальна вакцинація людства проти COVID-19 найімовірніше буде можлива не раніше літа 2021 року. І це найоптимістичніші прогнози, на його думку.

Друга половина 2021 року - найбільш ймовірний період проведення щеплень людям всіх країн світу від COVID-19, якщо реально дивитися на ситуацію, вважає Майкл Райан. Пан Райан зазначив, що вчені вже досягли дуже значних успіхів в питанні розробки і тестування вакцини. Але на затвердження вакцини і запуск масового виробництва, а також на подальшу логістику потрібно ще чимало часу.

Сьогодні багато провідних країн світу займаються розробкою і клінічними випробуваннями на людях вакцини проти збудника COVID-19. Серед них США, Великобританія, Китай, Росія, Бразилія, Індія. Перші результати випробувань є обнадійливими. Дуже ймовірно, що вже восени 2020 року розпочнеться масове виробництво вакцин. Але точної інформації з цього питання поки не повідомляється.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED