Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У листопаді і лютому очікуються нові спалахи COVID-19 в Україні - Віктор Ляшко

У листопаді і лютому очікуються нові спалахи COVID-19 в Україні - Віктор ЛяшкоУ МОЗ кажуть про прогноз мінімум двох великих спалахів COVID-19 в нашій країні в майбутньому: в листопаді 2020 року і лютому 2021 року. Про це в ефірі телевізійної програми «Свобода слова» повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Ці спалахи можуть бути спровоковані зокрема і сезонними епідеміями грипу та ГРВІ.

Передбачається, що для COVID-19, як і для багатьох інших вірусних інфекцій, може бути характерна сезонність. Тому збільшення кількості захворюваності в осінньо-зимовий період в такому випадку буде цілком логічним. Якщо спалах COVID-19 і грипу співпадуть за часом, система охорони здоров'я країни може не впоратися, вважають у МОЗ. Хоча це всього лише прогнози, як буде розвиватися ситуація насправді, покаже лише час.

Нагадаємо, раніше, посилаючись на можливу сезонність COVID-19, в Міністерстві охорони здоров'я прогнозували, що епідемія піде на спад влітку. Але цього не сталося. Тому поки немає підтвердженої інформації, що осінньо-зимовий період негативно вплине на ситуацію з поширенням COVID-19. Але готуватися до такого варіанту розвитку подій однозначно потрібно. Про це неодноразово заявляв і Віктор Ляшко, і міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Автор: Ольга Купріянова
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED