Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

На сході країни почали працювати мобільні лікарні

На сході країни почали працювати мобільні лікарніВ населених пунктах уздовж лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях почали працювати мобільні лікарні. Про це повідомляють місцеві департаменти охорони здоров'я. Даний проект знаходиться під патронатом Фонду ООН в області народонаселення. Також мобільні лікарні працюватимуть у важкодоступних ізольованих населених пунктах на сході України, жителі яких фактично не мають доступу до спеціалізованих медичних та соціально-психологічним послуг.

Мобільні лікарні призначені для проведення медичних обстежень пацієнтів, для надання медичних послуг і виявлення випадків домашнього насильства за очевидними ознаками перенесених побоїв.

Мобільні лікарні працюватимуть у Бахмутському, Ясинуватському, Волноваському районах Донецької області. В Авдіївці робота такої лікарні вже розпочалася 1 липня 2020 року. На Луганщині під дію проекту потрапляють Новоайдарський, Станично-Луганський і Попаснянський райони.
Мобільні лікарні укомплектовані сімейним лікарем, гінекологом, медичною сестрою, водієм і соціальним працівником. Оснащені лікарні будуть мобільними кардіографами, апаратами УЗД, наборами для гінекологічного огляду, апаратами для вимірювання артеріального тиску та іншим обладнанням. Також в мобільних лікарнях буде достатня кількість антисептиків і засобів індивідуального захисту для персоналу.

Профілактичний огляд в мобільних лікарнях можна пройти безкоштовно. Протягом останніх 3-х тижнів це зробило вже більше 400 пацієнтів.

Автор: Ольга Купріянова
 
 
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED