Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Опорні лікарні цього року отримають 210 комп'ютерних томографів - Максим Степанов

Опорні лікарні цього року отримають 210 комп'ютерних томографів - Максим СтепановУ МОЗ зайнялися питанням поліпшення матеріально-технічного оснащення лікарень, які визначені як опорні в Україні. Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив на щоденному прес-брифінгу. Цього року планується поставка в такі медичні установи 210 комп'ютерних томографів.

Пан Степанов зазначив, що заплановане придбання і постачання медичної техніки - частина програми Президента щодо оснащення опорних лікарень. Покращення матеріально-технічної бази медичних закладів дуже важливе для грамотного і ефективного впровадження медичної реформи, вважають у МОЗ. За які гроші буде здійснена дана закупівля, Максим Степанов не уточнив.

Нагадаємо, з 1 квітня 2020 року в Україні розпочався другий етап медичної реформи, який передбачає зміну принципу фінансування лікарень. Тепер, пройшовши процедуру автономізації і ставши комунальними некомерційними підприємствами, лікарні повинні бути самоокупними.
Це означає, що вони отримують від Національної служби здоров'я гроші за надані медичні послуги і можуть розпоряджатися ними самостійно. Отримані кошти повинні йти на зарплати медперсоналу, на поліпшення матеріально-технічної бази закладу, на ремонти і т.д. Однак у багатьох лікарнях заявляють, що отриманих від НСЗУ грошей їм катастрофічно не вистачає. Тому з 1 липня 2020 року МОЗ почав додаткове фінансування лікарень, які мають дефіцит бюджету.

Автор: Ольга Купріянова
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED