Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Через зростання показників захворюваності COVID-19 жорсткі умови карантину в Україні можуть повернути - МОЗ

Через зростання показників захворюваності COVID-19 жорсткі умови карантину в Україні можуть повернути - МОЗ3 травня 2020 року, за інформацією МОЗ, в Україні встановлено відразу 2 рекорди щодо COVID-19. Перший стосується кількості людей, які одужали - 602 людини. Другий - кількості інфікованих COVID-19 за добу українців. Цей показник, на жаль, становить цілих 588 нових випадків. А це означає, що більш жорсткі умови карантину в нашій країні можуть повернути.

Таку інформацію повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов під час прес-брифінгу. Він звернувся до всіх українців з проханням дотримуватися рекомендацій МОЗ: користуватися засобами індивідуального захисту, антисептиками, пам'ятати про необхідність соціальної дистанції, уникати масового скупчення людей.

Якщо українці й надалі не дотримуватимуться рекомендацій МОЗ, це може закінчитися новим серйозним спалахом захворюваності, попереджає Максим Степанов. І тоді у влади не буде іншого шляху, окрім як знову зробити умови карантину більш жорсткими.

Збільшення середньодобового числа інфікованих цілком ймовірно може бути пов'язане і зі збільшенням кількості тестів, які робляться в Україні для діагностики COVID-19. Наприклад, тільки за 3 травня в нашій країні було зроблено 10563 ПЛР-тестів і 3738 ІФА-тестів.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED