Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У Китаї проводять клінічні випробування на людях декількох вакцин від коронавірусу

У Китаї проводять клінічні випробування на людях декількох вакцин від коронавірусуУ Китаї почали тестувати на людях вже п'яту потенційну вакцину від вірусу SARS-COV-2, який є збудником коронавірусної інфекції COVID-19. Про це громадськості повідомляє заступник директора Національної комісії охорони здоров'я КНР Цзен Ісинь. На сьогодні в цій країні проводяться клінічні випробування на людях відразу 5-ти можливих вакцин від даного типу коронавірусу. Це вселяє надію на те, що найефективніший варіант вакцини скоро знайдуть, і саме він, після завершення всіх досліджень, надійде на ринок.

Що стосується останнього, п'ятого варіанту вакцини, Цзен Ісинь зазначив, що поки вчені не виявили небажаних реакцій випробовуваних людей на введений їм препарат. У клінічних дослідженнях беруть участь 2575 добровольців. За умови, що все буде йти за графіком, друга фаза клінічних досліджень вакцини на людях закінчиться вже в липні 2020 року. Коли ж передбачається проведення фінального етапу клінічних випробувань, Цзен Ісинь не повідомив.

За найоптимістичнішими прогнозами, остаточний варіант вакцини від вірусу SARS-COV-2 вдасться створити не раніше осені 2020 року. Однак багато вчених сходяться на думці, що реальний термін на створення вакцини - від 1 року до 18 місяців.

Навколо створення вакцини для попередження COVID-19 вже розгорівся скандал між Китаєм і США. Так, США звинувачує КНР в тому, що їх хакери намагаються отримати доступ до розробок американських учених в цьому питанні. Як бачимо, країни ділять першість між собою і відносно створення вакцини від коронавірусу, через який страждає весь світ, замість того, щоб об'єднати свої зусилля і наукові потенціали.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED