Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Вплив пандемії COVID-19 на психічне здоров'я людей викликає занепокоєння - ВООЗ

Вплив пандемії COVID-19 на психічне здоров'я людей викликає занепокоєння - ВООЗВимушена соціальна ізоляція, сильна боязнь заразитися від інших людей, втрата через хворобу рідних і близьких людей, втрата доходу - все це значні чинники стресу, які мають безпосередній вплив на психічне здоров'я людини. Про це повідомляє і ВООЗ, і ООН, аналізуючи наслідки для людства пандемії коронавірусної інфекції COVID-19.

За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я, симптоми депресії і тривожних розладів вже зараз фіксуються у великої кількості жителів багатьох країн світу. У групі ризику відносного розвитку психічних розладів на тлі пандемії знаходяться медики, діти, підлітки, жінки, які одночасно ведуть домашнє господарство, доглядають за дітьми і віддалено працюють, і люди похилого віку, які змушені дуже ретельно дотримуватися режиму самоізоляції. Також пандемія COVID-19 значно погіршила стан пацієнтів з уже наявними психічними розладами.

Виходячи з ситуації, що склалася, в ВООЗ рекомендують країнам розширити і реорганізувати роботу служб з охорони психічного здоров'я громадян. А також бути готовими до сплесків психічних захворювань, які передбачаються вже найближчим часом.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED