У теплу пору року підвищується ризик інфікування гельмінтами
Весняно-літній період - традиційний сплеск інфікування людей гельмінтами (глистами). Пов'язано це з тим, що даними паразитами легко заразитися, якщо з'їсти немиті, або погано вимиті овочі, фрукти, ягоди, на яких були достиглі яйця глистів. Тому лікарі закликають бути уважними та дотримуватися правил особистої гігієни та безпечного вживання продуктів.
Одні з найпоширеніших в Україні гельмінтів - аскариди. За даними Центру громадського здоров'я, за 2019 рік у нашій країні зафіксовано 31373 випадки аскаридозу. Він викликає симптоми, схожі на алергічні реакції, негативно впливає на роботи органів дихання і шлунково-кишкового тракту.
Яйця гельмінтів гинуть при впливі на них високих температур. Тому вживання термічно обробленої їжі є ефективною профілактикою зараження глистами.
Аскаридоз є практично у всіх країнах світу. Він передається фекально-оральним шляхом. Найчастіше зараження відбувається через вживання немитих продуктів, а також некип’яченої води. Крім того, відомо, що люди, робота яких пов'язана з землеробством, хворіють на аскаридоз частіше.
Найкраща профілактика зараження глистами - це часте миття рук, ретельне миття овочів, фруктів, м'яса, риби, термічна обробка продуктів, дотримання базових правил гігієни.
Автор: Ольга Купріянова
Одні з найпоширеніших в Україні гельмінтів - аскариди. За даними Центру громадського здоров'я, за 2019 рік у нашій країні зафіксовано 31373 випадки аскаридозу. Він викликає симптоми, схожі на алергічні реакції, негативно впливає на роботи органів дихання і шлунково-кишкового тракту.
Яйця гельмінтів гинуть при впливі на них високих температур. Тому вживання термічно обробленої їжі є ефективною профілактикою зараження глистами.
Аскаридоз є практично у всіх країнах світу. Він передається фекально-оральним шляхом. Найчастіше зараження відбувається через вживання немитих продуктів, а також некип’яченої води. Крім того, відомо, що люди, робота яких пов'язана з землеробством, хворіють на аскаридоз частіше.
Найкраща профілактика зараження глистами - це часте миття рук, ретельне миття овочів, фруктів, м'яса, риби, термічна обробка продуктів, дотримання базових правил гігієни.
Автор: Ольга Купріянова
Новые статьи:
- МОЗ: основні безоплатні психосоціальні послуги за Програмою медичних гарантій
- Як надається психіатрична допомога особам, стосовно яких передбачається застосування примусових заходів медичного характеру?
- НСЗУ: рання діагностика новоутворень за ПМГ-2024
- Які обмеження з безоплатної реабілітації діють для військових?
- МОЗ: збільшення в Україні кількості телемедичних консультацій
Также интересно посмотреть:
- Гіпертонія - ключовий фактор розвитку інфаркту та інсульту
- Навколо ефективності українських ПЛР-тестів для діагностики коронавіруса розгорівся скандал
- От COVID-19 в Украине выздоровело почти в 10 раз больше людей, чем умерло
- Важко пояснити оточуючим у чому твоя проблема, коли про неї ніхто ніколи не чув
- Для профілактики ВІЛ на 2020 рік з бюджету виділено 207 мільйонів гривень