Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Які напрямки Програми медичних гарантій будуть пріоритетними?

Які напрямки Програми медичних гарантій будуть пріоритетними?З 1 квітня 2020 року почне діяти затверджена Програма медичних гарантій в рамках реалізації чергового етапу медреформи. Йдеться про список медичних послуг, за отримання яких пацієнту не потрібно буде платити. У даній Програмі є пріоритетні напрямки, про що говорять у Міністерстві охорони здоров'я.
Отже, з 1 квітня в пріоритеті буде 5 послуг. За них Національна служба здоров'я України (НСЗУ) буде платити медустановах за підвищеним тарифом. Це:
  1. Лікування гострого інфаркту міокарда.
  2. Лікування інсульту.
  3. Пологи.
  4. Неонатальна допомога (новонародженим дітям).
  5. Ендоскопічні обстеження, мета проведення яких - рання діагностика раку.
Якщо керівництво лікарні приймає рішення надавати одну або кілька пріоритетних послуг пацієнтам, потрібно реалізувати ряд вимог. Серед іншого це наявність сучасного обладнання та кваліфікований персонал. Якщо ці вимоги будуть дотримані, НСЗУ зможе підписати договір з медзакладом і платити за більш високим тарифом за надані пацієнтам послуги з пріоритетного списку.

Нагадаємо, з 1 квітня 2020 року принцип «гроші йдуть за пацієнтом» буде працювати не тільки на первинному, але і на вторинному і третинному рівні надання медичних послуг. Це означає, що державна медична установа буде отримувати фінансування за ту кількість пацієнтів, яким вона надала медичні послуги. Це повинно підвищити конкуренцію на ринку медичних послуг і поліпшити якість роботи лікарень, а їх фінансування зробить більш справедливим.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED