Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Коронавірус в Україні не зафіксовано – МОЗ

Коронавірус в Україні не зафіксовано – МОЗВ Україні не зафіксовані випадки зараження коронавірусом. Україна взаємодіє з міжнародними організаціями, які стежать за спалахами епідемій у світі.

Виявлені підозрілі випадки, про які повідомляли ЗМІ, були звичайним грипом.

За словами міністра охорони здоров'я, в даний час постійно працює оперативний штаб за погодженням необхідних медичних і міжвідомчих дій.

«Сьогодні для всіх очевидні процедури в разі виявлення, необхідності лікування та діагностики. Є готовність в лабораторіях і по тест-системам для виявлення та виключення підозрілих випадків про те, чи стосуються вони китайського коронавіруса. Взаємодія з міжнародними організаціями, які стежать на глобальному, міждержавному рівні, щоденна», – зазначила Зоряна Скалецька.

Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що налагоджена постійна оперативна комунікація з прикордонною службою, зокрема в аеропортах, підготовлено інструкцію, як реагувати та перевіряти пасажирів. Ляшко також запевнив, що в Україні готові боротися з вірусом, якщо він буде виявлений.

Нагадаємо, що за даними на неділю, 26 січня, близько 2 000 осіб у всьому світі були заражені новим коронавірусом 2019-nCoV, 1 610 з випадків зараження – в Китаї. Також в Китаї зафіксовано 54 смертельних випадків.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED