Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Новий інструмент для розрахунку вартості платних послуг для надавачів ПМД

Новий інструмент для розрахунку вартості платних послуг для надавачів ПМДПри зміні принципів фінансування системи охорони здоров'я медичні установи та лікарі-ФОП первинної медичної допомоги потребують сучасних методів розрахунку вартості платних послуг. Для цього був створений новий електронний інструмент.

Електронний інструмент «Pay&Care» розробили експерти проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров'я» у рамках програми за підтримки Уряду в реалізації реформи охорони здоров'я.
«Pay&Care» дозволить:
  • розробити тарифи для надання платних послуг;
  • проводити переговори з актуалізації колективного договору, зокрема, в питанні преміювання персоналу;
  • розробляти та вносити зміни фінансового плану;
  • проводити переговори з власником закладу з приводу статті доходів і витрат.
Скористатися новим електронним інструментом можуть всі хто надає первинну медичну допомогу, підписавши договір з НСЗУ. Інструмент можна використовувати для розрахунку вартості послуг в рамках 9 груп, які відповідають переліку в постанові КМУ № 1138.

Інструмент «Pay&Care» простий у використанні, не вимагає спеціального програмного забезпечення і має автоматичний розрахунок. Детальніше з інструментом і принципом його роботи можна ознайомитися за посиланням: http://healthreform.in.ua/pay-care/.

Нагадаємо, що з липня 2018 року запрацював принцип «гроші йдуть за пацієнтом» для первинної ланки. Якщо раніше держава утримувала установи охорони здоров'я, то тепер оплачує конкретний пакет медичних послуг, що надається пацієнтам в медичному закладі, що має чинний договір з НСЗУ.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED