Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Благодійні внески в лікарнях будуть скасовані

Благодійні внески в лікарнях будуть скасованіГлава МОЗ Зоряна Скалецька повідомила, що пацієнти в українських клініках з початком реформ на вторинній ланці медичної допомоги не повинні сплачувати благодійні внески.

Фінансуватися медичні заклади будуть за контрактами, від страхових компаній, місцевої влади та за платні послуги.  Про це розповіла в одному з інтерв'ю глава МОЗ.

«Я сподіваюся, що неформальні платежі лікарні взагалі не вимагатимуть. Оскільки заклади, крім контракту з НСЗУ, мають можливість отримувати інші кошти за платні послуги, або з місцевого бюджету, від страхових компаній.  Місцевий бюджет може створити місцеві програми з тих чи інших захворювань.  Це означає, що законних способів отримувати офіційні платежі досить багато.  Неформальних платежів, благодійних внесків - не буде.  Якщо такі речі будуть, для цього є гаряча лінія 1677, за якою ми будемо збирати такі скарги», - розповіла Скалецька.

Вона також зазначила, що можливість співоплати пацієнтом певних медичних послуг також виключена.

Крім того, найближчим часом, планується підготовка та широке обговорення законопроекту про страхове медичне забезпечення.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED