Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В Україні зареєстровано 1 600 нових випадків ВІЛ-інфекції

В Україні зареєстровано 1 600 нових випадків ВІЛ-інфекціїЯк повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ, в грудні 2019 року в Україні офіційно зареєстровано 1 600 нових випадків ВІЛ-інфекції.  Ще у 509 українців лікарі діагностували СНІД (через небезпечну хворобу померли 228 осіб).
 
У Центрі також назвали шляхи інфікування ВІЛ в Україні в грудні 2019 року:
  • гетеросексуальний - 1118;
  • гомосексуальний - 36;
  • парентеральний - 426;
  • вертикальний - 228;
  • невідомий - 7.
"У світі число нових випадків інфікування ВІЛ та число смертей від СНІДу за останні роки скоротилося, а кількість людей, які отримують лікування, збільшилася. З усім тим, залишаються проблеми, що перешкоджають глобальному успіху в боротьбі з ВІЛ / СНІДом. Зокрема, багато людей,  які мають високий ризик інфікування ВІЛ, обмежені в доступі до профілактики. А люди, які живуть з ВІЛ, недостатньо охоплені лікуванням та доглядом. В цілому, з початку епідемії, у світі 74,9 млн інфікувалися ВІЛ і 32 млн померли від хвороб, викликаних  СНІДом", - йдеться в повідомленні  МОЗ.
 
Також, в повідомленні наголошується, що реалізація Стратегії протидії ВІЛ-інфекції / СНІДу, туберкульозу та вірусних гепатитів до 2030 року допоможе охопити комплексними профілактичними послугами 90% осіб з груп населення з високим ризиком ураження ВІЛ. Досягти рівня обізнаності щодо власного ВІЛ-статусу 90% ЛЖВ, охопити антиретровірусною терапією та досягти вірусної супресії в 95%, що буде сприяти зниженню рівня смертності від хвороб, обумовлених СНІДом, на 90%.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED