Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У Харківській області вся сім'я захворіла на сальмонельоз

У Харківській області вся сім'я захворіла на сальмонельозУ місті Зміїв Харківської області сім'я, троє дорослих і одна дитина, були госпіталізовані з симптомами інфекційного захворювання.

За словами Харківського обласного лабораторного центру МОЗ України всі хворі госпіталізовані в інфекційне відділення комунального некомерційного підприємства "Слобожанська районна лікарня" Зміївського районної ради Харківської області. На даний час стан пацієнтів стабільний.

Було з'ясовано, що сім'я проживає в приватному будинку і причиною захворювання називають вживання домашньої їжі.  Також було виявлено, що санітарно-гігієнічні умови в будинку, не відповідають нормі.

Були проведені лабораторні дослідження.  Так,у одного хворого був виявлений збудник інфекції.  Іншим пацієнтам діагноз був втановлений на базі клінічних та епідеміологічних досліджень.

Лабораторні дані дозволили визначити в змивах з об'єктів зовнішнього середовища бактерії групи кишкової палички (Е. coli) і Salmonella гр.D Enterіtіdіs.  Це підтверджує теорію, що сім'я інфікована в домашніх умовах.
 
Нагадаємо, що за останній час це не перший випадок спалаху інфекції.  У вересні, в Одесі, сталося масове отруєння людей.  В ході розслідування з'ясувалося, що джерелом інфекції стала куплена шаурма, в селищі Авангард.

Автор: Наталія Холявицька.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED