Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

На 60% дешевше закуплено медичні препарати від раку для дорослих

На 60% дешевше, закуплено медичні препарати від раку для дорослих Для лікування онкології у дорослих було закуплено 29 видів медичних препаратів за кошти державного бюджету 2019 через спеціалізовані організації.

Організації Crown Agent в цьому році вдалося закупити ліків вір раку на суму 21 млн доларів шляхом прямих контактів з виробниками ліків та тендерам. При цьому було заощаджено близько 29 млн доларів. Нагадаємо, що організація  Crown Agents з 2015 року закуповує ліки для Міністерства охорони здоров’я.  У тендерах взяли участь компанії з України, Франції, Великобританії та ін..

В цьому місяці в регіони будуть направлятися ліки з наступними речовинами: Леналідомід, Іматініб, Амфотерицин B (ліпідний комплекс), 6-Меркаптопурін, Талідомід, Мітоксантрон, Метотрексат, Золедронова кислота, Кальцію фолінат, Ідарубіцин, Вінкристин, Ванкоміцин, Блеоміцин, Бортезоміб, Бендамустин, Тамоксіфен, Інтерферон-Альфа 2b, Паклітаксел, Летрозол, Капецитабін, Гемцитабін.

На цей рік державою передбачено закупляти ліки на суму близько 6 млрд грн, близько 1 млрд грн припадає на ліки для онкохворих. В наступному 2020 планують збільшити суму до майже 10 млрд грн.

Минулого року Міністерству охорони здоров’я ще в грудні вдалося вчасно та вірно сформувати перелік препаратів, які закуповуються через міжнародні організації на наступний рік. Завдяки цьому стало можливим здійснити закупівлю ліків та розпочати розповсюдження по регіонах вже в липні.

Автор: Наталія Холявицька.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED