Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Уряд технократів підвів підсумки 50 днів роботи або 50 днів на посту міністра

Уряд технократів підвів підсумки 50 днів роботи або 50 днів на посту міністраУряд Олексія Гончарука прозвітував про свої досягнення, яких вдалось здобути за перші 50 днів роботи. В сфері охорони здоров’я пріоритетними стали питання забезпечення ліками, покращення медичних послуг та доступу до них. За цей короткий період Міністерство охорони здоров’я України досягло наступних результатів:

Більше доступних та якісних ліків

  •  МОЗ України встановлюватиме граничні ціни на ліки з Нацпереліку. Затверджено відповідний Реєстр граничних оптово-відпускних цін на деякі лікарські засоби. Це дозволить уникнути завищення цін на медичні препарати, які закуповуються медзакладами самостійно через систему Prozorro. Заклади зможуть забезпечити ще більше безоплатних ліків для своїх пацієнтів: https://bit.ly/2OQUUqU.
  • Затверджені документи з розподілу та поставки препаратів для лікування хворих на онкологію, онкогематологію, вірусних гепатитів B і С, орфанних метаболічних захворювань, легеневої артеріальної гіпертензії. Українські пацієнти отримають більше 4.5 млн флаконів препаратів для онкохворих дітей та дорослих: https://bit.ly/2J8BqKy.
  • Затверджено перелік учасників, що долучилися до пілотного проєкту з 2D кодування на упаковках лікарських засобів. В майбутньому нанесення кодування на упаковки лікарських засобів буде передбачено для всіх рецептурних лікарських засобів. Це дасть змогу пацієнтам перевірити ліки, чи вони не є фальсифікованими, протермінованими або завезеними до країни з порушенням норм, просканувавши код через мобільний додаток, а державі відстежувати весь ланцюжок постачання ліків і вчасно реагувати на порушення: https://bit.ly/33ERagt.
  • Розроблена Концепція розвитку фармацевтичного сектору галузі охорони здоров’я на 2020–2025 роки. Її мета – створити умови, щоби українці не займалися самолікуванням, а консультувалися, які ліки приймати, із своїм сімейним лікарем, терапевтом або педіатром, боротьба з фальсифікатом, створення Української медичної агенції, демонополізація ринку тощо. Наразі Концепція знаходиться на обговоренні експертів відповідної робочої групи. Попереду – публічні консультації та розробка відповідних змін до законодавства, поява національних протоколів, організація відпуску рецептурних ліків з аптек виключно за рецептами лікарів тощо. 

Покращення медичних послуг і доступ до них:

  • Триває підготовка до запуску Програми медичних гарантій з 1 квітня 2020 року. Бюджет Програми - 72,1 млрд грн забезпечить медичними послугами та ліками людей в екстрених випадках, на прийомі у сімейного лікаря, педіатра або терапевта, на рівні спеціалізованої амбулаторної та госпітальної допомоги, за необхідності паліативної медичної допомоги та реабілітації.
  • Розроблено методики моделювання мереж первинної та спеціалізованої медичної допомоги. Завершено аналіз мережі багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування (БЛІЛ). Регіони отримали відповідні рекомендації з розбудови найсильніших лікарень.
  • Погоджені закупівлі автомобілів швидкої допомоги для 6 регіонів (Вінницькій, Донецькій, Одеській, Полтавській, Тернопільській областях та м. Києві) в рамках пілотного проекту щодо розвитку екстреної медичної допомоги. Ці закупівлі дозволять забезпечити 100% потребу в автомобілях екстреної медичної допомоги в цих регіонах.
  • Триває формування телемедичної мережі в Україні. Пацієнти у найвіддаленішому селі зможуть отримати консультацію лікаря. Триває моніторинг телемедичних послуг у сільських місцевостях Дніпропетровської, Кіровоградської, Полтавської, Рівненської, Харківської областях за чотирма нозологіями: серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, бронхіальна астма та дерматологічні захворювання. Станом на 10.10.2019 загальна кількість телеконсультаций – 3287.
Джерело: http://moz.gov.ua

 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED