Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Зміни у процедурі закупівлі ліків

Зміни у процедурі закупівлі ліків Парламент України відстрочив зміни до законодавства, які стосуються нових правил закупівлі ліків. Ще 2 роки ліки в Україну будуть надходити з допомогою міжнародних організацій. Після оприлюднення змін до законодавства багато пацієнтський організацій забили на сполох, вони вважають, що нова закупівля ліків призведе до втрати українцями багатьох важливих лікарських препаратів, в тому числі призначених для лікування дітей.

Нагадуємо, зараз у публічних закупівлях ліків беруть участь такі організації, як ЮНІСЕФ, КраунЕндЕджс та ПРООН. Деякі зміни до норм закону все-таки внесли, вони покликані зекономити близько 9 млрд грн на рік.

Процедура закупівель буде відбуватись таким чином: Міністерство охорони здоров'я визначатиме перелік ліків, умови закупівель та організації, які будуть брати участь у процесі. МОЗ буде передавати цю інформацію Кабінету Міністрів. Заступник голови Комітету з питань економічного розвитку вказує, що зазначену інформацію будуть заносити в систему ProZorro. З допомогою цієї системи будуть проводитись операції по закупівлі, один із етапу яких – аукціон.

Тепер бізнес зможе випрявляти помилки навіть після перемоги в тендері, протягом 24 годин. За порушення законодавства тепер змусять платити штраф, який буде сягати десяток тисяч гриверь, а вразі повторного порушення норм закону – до 85 тис.грн. В системі з'явиться новий інструмент, який буде показувати занадто низьку вартіть послуг від постачальника, її потрібно буде обгрунтувати.

Нове керівництво МОЗ вважає, що процес закупівлі ліків варто зробити аполітичним. Єдина задача МОЗ – формувати політику в галузі охорони здоров'я.

Источник: itmed.org

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED