Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Унікальна операція трирічній дитині у Бердичеві

unikalna-operatsiya-tririchniy-ditini-u-berdicheviЮрій Черчик та Дмитро Шевчук у клініці малоінвазивної хірургії провели унікальну операцію, під час якої видалили 3 річній дитині камінь у збиральній системі нирки. Утворення в нирках провокувало у дитини постійний біль та запалення, тому що перешкоджало відтоку сечі. Операцію провели у клініці малоінвазивної хірургії «Вітал». Наразі це єдиний заклад охорони здоров'я, хоча й приватний, де є все необхідне сучасне обладнання для проведення таких та інших малоінвазивних операцій.

Цей спосіб оперативних втручань безпечний та ефективний. Він полягає в тому, що оперативне втручання здійснюється через фізіологічні отвори чи точечні проколи. В цьому випадку для видалення каменю використали безпечний лазер, малоінвазивні технології та лапароскопію.

Український лікар запозичив такий спосіб проведення операцій у польських колег. На операцію сім'я везла хлопчика з Вінницької області. Подібні операції в Україні проводяться, проте їх технологія трохи відрізняється, і вона не використовується для оперативних втручань в такому віці. Операцію можна вважати унікальною ще й через особливості стану здоров'я маленького пацієнта, а саме розміри та розташування каменю. 

Источник: itmed.org

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED