Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В Україні готуватимуть експертів з оцінки технологій охорони здоров’я

В Україні готуватимуть експертів з оцінки технологій охорони здоров’яВперше в Україні Національний фармацевтичний університет, що у Харкові, розпочав підготовку фахівців з оцінки технологій охорони здоров’я. Ці фахівці забезпечуватимуть комплексну незалежну експертизу ефективності застосування технологій охорони здоров’я у контексті медичних, економічних, соціальних та етичних питань.

Освітньо-професійна програма «Оцінка технологій охорони здоров’я» з підготовки фахівців за другим (магістерським) рівнем вищої освіти розроблена у Національному фармацевтичному університеті. Цей університет має достатній освітній, науковий, методичний досвід, кадровий потенціал та відповідне матеріально-технічне забезпечення для підготовки експертів з оцінки технологій охорони здоров’я. Розробкою програми займалась робоча група українських науковців, які враховували міжнародний досвід та консультувалась з потенційними роботодавцями.

Студенти навчатимуться 1,5 року за спеціальністю «Фармація, промислова фармація», а по закінченні отримають диплом магістра і кваліфікацію експерта з оцінки технологій охорони здоров’я. 

По закінченні програми фахівці зможуть моделювати та проводити оцінки технологій охорони здоров’я, доцільності їх застосування та включення у стандарти лікування і програми відшкодування. Такі навички затребувані в урядових організаціях, вітчизняних та міжнародних НТА-агентствах, експертних групах, закладах вищої освіти, науково-дослідних інститутах, лабораторіях, закладах охорони здоров’я, фондах медичного страхування тощо.

Прийом документів триватиме з 2 по 23 вересня. 

Нагадаємо, в Україні використання оцінки медичних технологій запроваджується з початку цього року. Вже створено окремий департамент з оцінки медичних технологій на базі Державного експертного центру МОЗ України. На основі цього департаменту в подальшому планується створити окремий незалежний орган з оцінки медичних технологій.

Джерело: http://moz.gov.ua

 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED