Ольга Стефанишина: Чому таранька – це небезпечно, і як уберегтися від ботулізму
Заступниця міністра Ольга Стефанишина коротко і доступно про одну із найнебезпечніших загроз літа - ботулізм.
“Україна закупила сироватку від ботулізму, і вона безоплатно доступна в усіх областях і всім пацієнтам, які цього потребують. Але не варто зайвий раз спокушатися на в'ялену рибу, щоб так ризикувати життям”, - пише Ольга Стефанишина в колонці для “24 каналу”.
Вберегтись від ботулізму допоможуть прості правила гігієни, приготування їжі та термічної обробки продуктів. Якщо ви не впевнені, що продукти зберігали і транспортували належним чином – не їжте їх.
“Щоб не дійшло до ботулізму і госпіталізації, варто просто стежити за тим, що і як ви їсте. Оминайте всі стихійні ринки десятою дорогою. Коли хтось розповідає вам, що це все "натуральне і домашнє", то пам'ятайте, що ви не знаєте умов, в яких це "домашнє" було консервоване, в'ялене або копчене. Особливу увагу звертайте на найбільш небезпечні категорії продуктів: в'ялену, копчену та консервовану рибу, м'ясні, овочеві та грибні консерви”, - каже заступниця міністра.
Джерело: http://moz.gov.ua
Новые статьи:
- Цінова доступність ліків: Держпродспоживслужба звітує про результати перевірок та посилює контроль
- Україна та Данія поглиблюють співпрацю в медичній сфері: затверджено план дій на 2026–2028 роки
- Віктор Ляшко: «Україна будує найсильнішу систему реабілітації в Європі»
- МОЗ посилило контроль за налбуфіном: препарат відпускатимуть лише за електронним рецептом
- Люди з інвалідністю: кого з квітня 2025 року очікує повторний огляд?
Также интересно посмотреть:
- Участь у публічних консультаціях взяли більше 500 медиків і управлінців
- На Закарпатті роблять рідкісні операції з ендопротезування аорти
- Стартує тиждень благодійної здачі крові #яДонор
- 85% лікарів первинки працюють з Міжнародною класифікацією ICPC-2
- Д-р Уляна Супрун: Зміни в системі охорони здоров'я будуть продовжуватися