Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Ольга Стефанишина: Чому таранька – це небезпечно, і як уберегтися від ботулізму

Ольга Стефанишина: Чому таранька – це небезпечно, і як уберегтися від ботулізмуЗаступниця міністра Ольга Стефанишина коротко і доступно про одну із найнебезпечніших загроз літа - ботулізм.

“Україна закупила сироватку від ботулізму, і вона безоплатно доступна в усіх областях і всім пацієнтам, які цього потребують. Але не варто зайвий раз спокушатися на в'ялену рибу, щоб так ризикувати життям”, - пише Ольга Стефанишина в колонці для “24 каналу”.

Вберегтись від ботулізму допоможуть прості правила гігієни, приготування їжі та термічної обробки продуктів. Якщо ви не впевнені, що продукти зберігали і транспортували належним чином – не їжте їх.

“Щоб не дійшло до ботулізму і госпіталізації, варто просто стежити за тим, що і як ви їсте. Оминайте всі стихійні ринки десятою дорогою. Коли хтось розповідає вам, що це все "натуральне і домашнє", то пам'ятайте, що ви не знаєте умов, в яких це "домашнє" було консервоване, в'ялене або копчене. Особливу увагу звертайте на найбільш небезпечні категорії продуктів: в'ялену, копчену та консервовану рибу, м'ясні, овочеві та грибні консерви”, - каже заступниця міністра.

Джерело: http://moz.gov.ua


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED