Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Участь у публічних консультаціях взяли більше 500 медиків і управлінців

Участь у публічних консультаціях взяли більше 500 медиків і управлінцівДо обговорення нових правил ліцензування цього тижня долучились ще 60 представників лікарської спільноти Черкаської та Кіровоградської областей.  Це вже восьма публічна консультація в регіонах. Загалом за весь період консультацій участь в обговоренні взяли понад 500 медиків.

Лікарі, керівники медичних закладів і управлінці у сфері охорони здоров’я  Черкаської та Кіровоградської областей підтримують впровадження ліцензування. Також професійна спільнота схвалює формат публічних консультацій для обговорення нововведень, які плануються до впровадження.

“Консультація, справді показує, що зміни відбуваються. Адже з нами  радяться ще до прийняття закону. Важливо, що сьогодні була можливість висловити свою думку. Є впевненість, що нас почують і наші пропозиції врахують при підготовці нових правил ліцензування. Хочеться, щоб таких обговорень у регіонах було більше. Щодо ліцензування, то запропоновані зміни дозволять підняти престиж лікаря та його професійний рівень”, —  зазначає заступниця директора з медичної частини КНП “Черкаська міська дитяча клінічна лікарня” Людмила Авраменко.

Впровадження професійного ліцензування — це невід’ємна частина трансформації охорони здоров’я, без якої неможливе покращення надання медичних послуг. Запропонована прозора система ліцензування сприятиме підвищенню рівня професійної підготовки лікарів і, як наслідок, покращенню медичних послуг та зростання довіри між пацієнтом та лікарем.

“Повноцінні зміни та підвищення якості надання медичних послуг неможливі без вдосконалення професійної сфери. Адже від якості навчання лікарів залежить здоров’я та життя пацієнта. Для постійного  розвитку лікаря після навчання в університеті вже запроваджено безперервний професійний розвиток. Наступним логічним та послідовним кроком є професійне ліцензування. Такий комплекс дій є базовим для підвищення якості надання медичної допомоги”, — зауважує заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський.

Консультація в Черкасах - це вже восьме обговорення в регіонах аспектів провадження ліцензування лікарської практики. Вже відбулися консультації у Києві (https://bit.ly/2PaWkL2), Львові (https://bit.ly/2VZJZMs), Ужгороді (https://bit.ly/2VlCnYj), Вінниці (https://bit.ly/2Yd1AkI), Харкові (https://bit.ly/2EpGtnQ), Сумах (https://bit.ly/2VRIiER) і Дніпрі (https://bit.ly/2M05fB1) - участь в них взяли понад 450 фахівців.  Наступні консультації відбудуться в Рівному (11 червня), Чернігові (13 червня) і Краматорську 19 червня).

Лікарі, які не можуть бути присутніми на публічних консультаціях, але бажають висловити свої пропозиції, можуть зробити це за допомогою онлайн-опитування: https://bit.ly/2V9roBh.

Детальніше про публічні консультації: https://bit.ly/2WRH6gz

Нагадаємо, публічні консультації проводить МОЗ України спільно з Офісом ефективного регулювання за сприяння NDI Ukraine та Інституту “Республіка” та завдяки підтримці Уряду Сполученого Королівства Великобританії та Фонду ефективного врядування (GGF).

Проведення консультацій стало можливим завдяки щедрій допомозі народу Великої Британії силами Департаменту з міжнародного розвитку Сполученого Королівства (DFID).

Джерело: http://moz.gov.ua


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED