Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Зміни в охороні здоров’я - серед основних досягнень Уряду Володимира Гройсмана

Зміни в охороні здоров’я - серед основних досягнень Уряду Володимира ГройсманаЕксперти оцінили діяльність Уряду Володимира Гройсмана. 85,2% з них переконані, що за три роки загальноекономічна ситуація в країні змінилась на краще. Серед основних досягнень - зміни в системі охорони здоров’я.

Медицина входить в п’ятірку галузей, в яких за 3 роки роботи Уряду Гройсмана найбільш помітні позитивні зрушення. Нині вже завершилась трансформація первинної допомоги: медзаклади, в яких працюють сімейні лікарі, терапевти і педіатри, перейшли на нову модель фінансування і “гроші пішли за пацієнтом” у ці заклади. 27 мільйонів українців обрали свого лікаря і більшість з них задоволена ним, свідчать опитування. Запрацювала електронна система охорони здоров’я, лікарі почали виписували електронні рецепти (поки - за програмою “Доступні ліки”). Розвивається всеукраїнська мережа реперфузійних центрів, де пацієнти з інфарктом міокарда можуть отримати якісну допомогу цілодобово - вже працює 41 такий центр. Оптимізація процесу державних закупівель дозволила заощадити мільйони гривень і закупити додатково необхідні препарати, лікарі і пацієнти відзначають, що безоплатних ліків стало більше. 

Серед 10 найбільш позитивних і значущих для громадян результатів роботи Уряду, що запам’ятаються, на думку експертів, як позитивні зміни, - одразу два пункти про охорону здоров’я. Експерти відзначають програму «Доступні ліки» і трансформацію первинної допомоги - вільний вибір сімейного лікаря, терапевта і педіатра, додаткові сервіси для пацієнтів, зростання зарплат лікарів.

Джерело: http://moz.gov.ua


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED