Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

На 18% більше життів рятують на Закарпатті завдяки новим ангіографам

На 18% більше життів рятують на Закарпатті завдяки новим ангіографамМинулого року лікарі у Закарпатській області провели 730 стентувань та 1859 коронарографій. Це на 20% і 12% більше ніж у 2017 році. За цими цифрами - десятки людей з хворобами серця і судин у критичному стані, яких вдалося врятувати завдяки сучасним методам діагностики та лікування.

Доступ до сучасного лікування серцево-судинних захворювань в Закарпатській області поліпшився в тому числі й завдяки придбанню новітнього медичного обладнання у рамках реалізації спільного проекту Світового банку та МОЗ України «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» у Закарпатській області.

За кошти проекту придбали дві ангіографічні системи. Наприкінці 2017 року  новий ангіограф запрацював у рентгенхірургічному відділенні Закарпатського обласного клінічного кардіологічного диспансеру (м. Ужгород). У 2018 році -  у відділенні інтервенційної кардіології Хустської районної лікарні (Закарпатська область). З моменту запуску лікарі провели 718 ангіографічних втручань і врятували методом стентування понад 270 пацієнтів з гострим інфарктом міокарда.

Лікарня у Хусті стала першим районним центром України, де пацієнтам з гострим інфарктом міокарда надається медична допомога на найвищому європейському рівні - а саме за допомогою стентування, яке є найвищим стандартом лікування інфаркту у всьому світі.

Джерело: http://moz.gov.ua


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED