Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Який метод лікування в Україні в МОЗ назвали шарлатанством?

Магнітотерапія - шарлатанство, якого не має бути в українських лікарнях, стверджує СупрунУляна Супрун, виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я, продовжує розвінчувати міфи в медицині, що існують в сучасній Україні, та змінювати вітчизняну сферу охорони здоров’я у відповідності до міжнародних стандартів.

На своїй сторінці в популярній соціальній мережі вона заявила, що магнітотерапія – це явище, яке немає нічого спільного з лікуванням чи профілактикою захворювань. Пані Супрун вказала, що західні країни не практикують таку терапію, тому що її ефективність не доведена науково.

Цей метод лікування вже давно в високо розвинених країнах визнано не науковим. Напроти, у вітчизняних закладах охорони здоров’я ще можна зустріти магнітну терапію серед переліку доступних процедур. Запевняють, що вона вилікує від болю, розвитку і розповсюдження запальних процесів. А також переконують, що магнітна терапія може зробити міцнішими стінки судин, і навіть привести в норму психоемоційний фон.

Уляна Супрун зазначає, що більшість сучасних досліджень довели, що магнітна терапія не має жодного впливу на організм людини.

Ще в далекому 2002 році Національний науковий фонд Сполучених Штатів Америки визнав, що магнітна терапія псевдо наукова. Тому тих, хто продає різноманітні магнітні пристрої, вважають шарлатанами. Якщо ви зіштовхнулись з ситуацією, коли вам пропонують такий тип лікування – відмовляйтесь. Натомість, вимагайте медичну допомогу, яка заснована на міжнародних стандартах, рекомендує Уляна Супрун. 

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED