Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Розглядається можливість ліцензування суб’єктів, котрі взаємодіють з донорською кров’ю

Законопроект, який передбачає ліцензування суб'єктів, що працюють з донорською кровюКабінет міністрів пропонує Верховній Раді змінити деякі статті нормативно-правового акту, який регламентує ліцензування різновидів господарської діяльності. В парламенті зареєстрували законопроект 24 травня.

Законопроект передбачає внесення змін до переліку підлягаючих ліцензуванню видів господарської діяльності. Сюди пропонується внести взяття, перероблення та зберігання крові донорів. А також компонентів з крові, що надана для донорських цілей. Законопроект також передбачає, що ліцензуванню підлягають суб’єкти, що ведуть господарську діяльність з реалізації донорської крові та виготовлення з неї препаратів.

У законопроекті немає норми щодо плати додаткового характеру за видання документу, який засвідчує ліцензію. Але обов’язкова одноразова оплата за видачу ліцензії передбачена. Вона відповідає сумі, що встановлена державою, як мінімум, необхідний для проживання (прожитковий мінімум).

Проект закону передбачає, що внаслідок такого нововведення будуть надходити кошти до місцевих бюджетів. Розмір таких надходжень поки не відомий, адже немає інформації щодо того, які об’єкти господарювання будуть звертатись за видачею ліцензій.

В Україні в минулому році був прецедент, коли працівники комунального підприємства здійснили махінації з донорською кров’ю на 20 млн гривень. 

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED