Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Черкаські соціальні працівники забезпечують супровід хворих у медичних закладах

Соціальні працівники на Черкащині допомогають при наркодиспансеріСупровід отримують хворі, що потрапили до обласного наркологічного диспансеру у Черкасах. Соціальні працівники – представники благодійної організації «Від серця до серця».

Хворі лікуються, відновлюються чи знаходяться на реабілітації, яка можлива у центрі, що діє при наркодиспансері. Такі пацієнти часто мають подвійний, або навіть потрійний діагноз: вірус імунодефіциту людини/туберкульоз/споживач ін’єкційних наркотиків. Про це пише видання ВиЧЕрпно.

Соціальні працівники відкривають нові можливості для лікування та допомоги людям із залежностями. Адже лікар тільки встановлює діагноз та лікування, на цьому його роль закінчується. А соціальний працівник може на рівних поспілкуватись з хворим. Саме в процесі цієї бесіди пацієнти найчастіше розкриваються. Соціальний працівник передає отриману інформацію до психолога, що значно покращує можливості лікування.

Лише пройти курс лікування для людей з такими діагнозами недостатньо. Коли минулий хворий потрапляє в реальний світ, він стикається з серйозними проблемами. Нових друзів немає, а старі – це шлях до колишнього життя. Соціальний працівник не полишає свого підопічного на цьому етапі – він допомагає адаптуватись, радить групи самодопомоги, методи соціалізації та ін.

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED