Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У Києві відбудуться масштабні урочистості з нагоди відзначення міжнародного Дня Матері

Урочистості з нагоди святкування Дня Матері13 травня в рамках відзначення міжнародного Дня Матері у Києві відбудуться масштабні заходи, присвячені підкресленню та укріпленню ролі сучасної жінки у зміцненні сім’ї, у припиненні насильства в країні, у побудові соціально-справедливого суспільства, заснованого на християнських цінностях, у відродженні духовності та культури нашого народу.

З метою вшанування пам'яті загиблих синів — героїв України, що віддали своє життя, захищаючи незалежність нашої держави у війні на Сході, центром Києва пройде урочиста Хода Матерів. У Ході Матерів візьмуть участь дружини загиблих воїнів, ветерани та бійці АТО, члени сімей Небесної Сотні, члени багатодітних сімей, члени родин з онкохворими дітками, представники дипломатичного корпусу, іноземні гості та представники громадських організацій.
 
Також в рамках урочистих заходів у Києві відбудеться перший з’їзд Міжнародної Асамблеї Матерів мета якої – привернути увагу суспільства до проблем, які турбують матерів загиблих бійців АТО, дітей, хворих на онкологію та інші небезпечні захворювання, багатодітних матерів та інших жінок, які позбавлені сьогодні підтримки держави.
 
«В цей важкий час, коли під загрозою опинилося існування та збереження нашої держави, настав час, щоб жінки всієї країни об`єдналися заради захисту своїх дітей, консолідації суспільства, відродження моральних та духовних цінностей українського народу, відновлення миру та побудови справедливої соціальної держави – міцної та процвітаючої», — наголосила Ольга Богомолець, організатор Міжнародної Асамблеї Матерів та Голова наглядової ради Громадської Платформи «Люди Допомагають Людям».
 
До руху українських матерів долучилися представники жіночого руху «Конвой Совісті» з Туреччини та Сирії, матері з Боснії та Герцеговини, які втратили своїх дітей на війні, та жінки з інших країн, які стикнулися з проблемами, аналогічними тим, які приходиться вирішувати українським матерям.
 
Організаторами та ініціаторами урочистих заходів є Громадська Платформа «Люди Допомагають Людям», ГО «Спілка матерів загиблих учасників АТО», ГС «Асоціація ветеранів війни, учасників АТО, членів сімей загиблих (померлих) та інвалідів війни м. Києва», ГО «Родини Героїв Небесної Сотні», ГО «Асоціація медиків Революції гідності», ГО «Соціальна справедливість», ГО «Всеукраїнський жіночий рух – За вільну Україну», ГО «Крила 8 сотні», ГО «Серця Кіборгів», Благодійний фонд допомоги онкохворим дітям, ГО «Асоціація ветеранів АТО України», «Координаційний центр Допомоги», Перший добровольчий шпиталь ім. Пирогова.
 
Урочистості пройдуть за підтримки Ольги Богомолець, Алли Шлапак, Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, Київської міської державної адміністрації, Київського військового ліцею ім. Івана Богуна, Київського центрального військкомату, Київської Лікарської Ради.
 
Програма урочистих заходів:
 
11.00 – Збір учасників на Михайлівській площі.
12.00 – Початок урочистостей. Виступи організаторів та учасників.
12.45 – Панахида за загиблими воїнамиудворі Михайлівського Золотоверхого Собору.
13.15 – Початок Ходи матерів від Михайлівського Золотоверхого Собору до Каплиці Героїв Небесної сотні. Покладання квітів до меморіалу.
14.00 – Відкриття IМіжнародної Асамблеї Матерів.
14.55 – Нагородження матерів загиблих бійцівАТО знаком народної пошани «Орден матері».
15.55 – Музичне  святкове привітання для матерів від заслуженого артиста України Володимира Трача та народного художнього колективу театру танцю «Нью-Анс» СЗШ № 182.
16.30 – Завершення IМіжнародної асамблеї Матерів. 

Прес-служба народного депутата Ольги Богомолець

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED