Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

20 квітня у Києві пройдуть безкоштовні обстеження населення на рак шкіри та меланому

Безкоштовна перевірка на предмет меланоми в Києві 20 квітняУ рамках щорічного «Дня меланоми в Україні» 20 квітня у Києві пройдуть безкоштовні обстеження населення на рак шкіри та меланому – одну з найнебезпечніших злоякісних пухлин.

Безкоштовну діагностику можна буде пройти в Інституті дерматології та косметології доктора Богомолець за адресою бульвар Тараса Шевченка, 17. Для цього необхідно буде здійснити попередній запис по телефону: (044) 383-26-97. Огляди розпочнуться о 09.00 та триватимуть до 18.00.
 
«20 квітня, як і всі попередні роки, я знову стану волонтером і разом з іншими професорами буду проводити огляди в нашій клініці. За попередні дев'ять років в рамках Дня меланоми по всій Україні нам вдалося обстежити 305 тисяч 535 чоловік. У 954 з них була виявлена меланома, а у 2708 — рак шкіри. Частина цих людей змогла отримати своєчасну медичну допомогу за місцем проживання — і тепер вони живі і здорові», — розповіла ініціатор проекту, народний депутат Ольга Богомолець.
 
На сьогодні завдяки спільній роботі лікарів, громадських організацій та ЗМІ з 2009 року, відколи в нашій державі було проведено перший День меланоми, смертність від цієї небезпечної пухлини вже вдалося знизити по всій країні на 15%. У планах організаторів — зменшити показники смертності ще на 15-20% протягом наступних п’яти років.
 
За словами Ольги Богомолець, «День меланоми в Україні» — один з елементів її комплексної стратегії з відновлення людського потенціалу країни, зменшення загальної смертності та збільшення тривалості здорового та якісного життя до 80+ років.
 
«Хочу ще раз підкреслити: не будьте байдужими до свого здоров'я та здоров'я своїх близьких. Рак і меланома виліковні, якщо діагноз поставлений вірно і лікування проведено своєчасно» — наголошує ініціатор «Дня меланоми».

Прес-служба народного депутата Ольги Богомолець

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED