Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Виклик лікаря додому буде відбуватись за новими правилами

Нові правила виклика лікаря додомуТепер лікар самостійно вирішує, чи є необхідність їхати на виклик додому. Це дасть змогу медикам відсівати хворих, які безсовісно користуються обов’язками лікарів. Медичні працівники стверджують, що деякі хворі просто не мають бажання йти в медичний заклад, і викликають лікаря додому, щоб отримати необхідні документи.

Беззаперечними пацієнтами, яким необхідний виклик лікаря додому? надалі вважаються інваліди та нетранспортабельні хворі. А також люди похилого віку, в яких немає змоги відвідувати амбулаторію.

Тепер рішення про виїзд лікаря додому прийматиме безпосередньо сам лікар на основі телефонної розмови. Обов'язок розробки та впровадження механізму виклику лікаря додому лежить на кожному закладі охорони здоров’я.

Також скасовується обов’язкова звітність лікаря про відвідування всіх пацієнтів. Запроваджується необхідність звіту лише про загальну кількість звернень від дорослих та дітей, і кількість візитів лікаря додому до пацієнтів.

Нові впровадження дадуть змогу лікарю прийняти більше пацієнтів в кабінеті, безпосередньо для цього обладнаному. Зміни впроваджуються в рамках медичної реформи, яка передбачає принцип «гроші йдуть за пацієнтом» та вибір лікарів первинної ланки, за яким будуть закріплені пацієнти. 

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED