Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як записатись на прийом до сімейного лікаря? Відповідає МОЗ

Як записатись на прийом до сімейного лікаря?У зв’язку із затвердженням нового Порядку надання первинної медичної допомоги, Міністерство охорони здоров’я дає відповіді на актуальні питання.

Зокрема, міністерство на офіційній сторінці в соціальній мережі дає роз’яснення, як тепер потрібно буде записуватись на прийом до лікаря. Це можна буде зробити особисто. Для цього варто використовувати будь які доступні засоби, в тому числі електронну пошту та телефон.

Щоб пацієнти завжди мали змогу записатись на прийом, в разі зміни адреси електронної пошти чи номеру телефону, вони мають бути поінформовані про це.

Міністерство охорони здоров’я також роз’яснює порядок роботи медичних закладів у вихідні дні. Зазначається, що більшість закладів не буде працювати повний робочий день. В Порядку надання первинної медичної допомоги визначено, що заклад має можливість самостійно або разом з іншими надавачами первинної медичної допомоги утворити черговий кабінет. Цей кабінет зможе приймати пацієнтів без прив’язки до визначених годин прийому, у неробочі, святкові та вихідні дні.

2 квітня – старт вибору сімейного лікаря та підписання декларації. Наступний етап медичної реформи буде запущений в липні. Саме тоді медичні заклади, які надають первинну медичну допомогу, будуть підписувати догори з Національною службою здоров’я України. 

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED