Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Близько 30% столичних шкіл закрили на карантин через грип та ГРВІ

Близько 30% столичних шкіл закрили на карантин через грип та ГРВІНа сьогоднішній день у Києві на карантин закрили 119 шкіл, що становить близько 30% від їх загальної кількості. Таку інформацію надає Київська міська державна адміністрація. Причина – поширення захворюваності на грип та ГРВІ серед учнів. І хоча за даними МОЗ епідемічний поріг у столиці ще не перевищено, хворих все ж багато і стає все більше.

Грип цього року прийшов до України пізніше, ніж минулого. Якщо у зимовий сезон 2016-2017 рр. грип та ГРВІ були поширені по всій країні уже у грудні, то в сезон 2017-2018 рр. ці хвороби нас спіткають лише зараз, уже наприкінці зими. Що зайвий раз доводить, наскільки непрогнозованою може бути ситуація у даному питанні.

Також у КМДА повідомляють, що за минулий тиждень 23 київські школи вже поновили свої заняття після карантину, оскільки епідситуація в них значно покращилася. У середньому школи закриваються на 1 тиждень.

Приблизно 70% хворих на грип та ГРВІ – це діти, тому призупинення занять у школах є цілком доцільним та виправданим заходом попередження поширення цих інфекційних хвороб.

Нагадаємо, грип – це вірусне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Від звичайного ГРВІ він відрізняється тим, що часто призводить до важких, а інколи й смертельних ускладнень. Через грип у хворого може розвинутися бактеріальна інфекція, пневмонія тощо. Тому цій хворобі приділяють так багато уваги в усьому світі.

Лікарі стверджують, що найкращий спосіб захистити себе від грипу – проходити щорічну процедуру вакцинації від тих штамів хвороби, які за прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров’я будуть поширені саме цього сезону. Найкраще робити щеплення ще в жовтні-листопаді, проте можна вакцинуватися і пізніше, аж до кінця зими. Адже грип може поширюватися до початку весни, і ніхто не знає, коли саме він прийде цього року. Наприклад, цього року дане захворювання прийшло до України набагато пізніше, ніж минулого, і продовжує поширюватися.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED