Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Дмитро Монатік буде популяризувати ідею тестування на ВІЛ серед молоді

Дмитро Монатік буде популяризувати ідею тестування на ВІЛ серед молоді27 листопада 2017 року відомий український співак та танцюрист Дмитро Монатік (MONATIK) підписав Меморандум про взаєморозуміння у сфері захисту прав дітей. Відповідно до цього документу він тепер офіційно вважається Другом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), з боку якого Меморандум підписала Голова його представництва в Україні Джованна Барберіс.

Першим важливим завданням артиста у якості Друга ЮНІСЕФ буде мотивація молоді до тестування на ВІЛ і популяризація необхідності таких профілактичних дій. «Мені дуже приємно, що Дитячий фонд ООН надав мені почесне звання Друга ЮНІСЕФ», – відзначив Дмитро Монатік. Співак запевнив, що він зробить все, що в його силах, аби посприяти покращенню здоров’я й життя дітей і підлітків нашої держави.

Джованна Барберіс зазначила: «MONATIKбув обраний на роль Друга ЮНІСЕФ через його вірність ідеям захисту прав людини та важливості підліткового здоров’я, а також через популярність серед української молоді. ЮНІСЕФ – це перша глобальна організація, яка почала впроваджувати партнерство з відомими зірками для впровадження в життя своєї глобальної місії».

Нагадаємо, 1 грудня щороку відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Його впровадження було ініційовано 1988 року Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Головна мета цього Дня – звернути увагу суспільства на проблеми ВІЛ/СНІД та нагадати про профілактику хвороби.

За інформацією ООН поширення епідемії СНІДу наразі сповільнилося, але в Україні показник розповсюдження хвороби і досі залишається дуже високим.

Профілактичне тестування на ВІЛ має велике значення, адже дозволяє вчасно виявити проблему та вжити всіх можливих заходів до її подолання. Молодь є сексуально активним прошарком суспільства, а отже, входить до групи ризику щодо ймовірності зараження даною хворобою, що найчастіше передається статевим шляхом. Співпраця ЮНІСЕФ з такими зірками, як MONATIK, активні інформаційні кампанії допоможуть популяризувати необхідність періодичного проходження тестування на ВІЛ серед українців.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED