Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В Житомирі відкрили новий центр для лікування інфарктів

В Житомирі відкрили новий центр для лікування інфарктівУ Житомирі, на базі Обласної клінічної лікарні, відкрили сучасний реперфузійний центр, призначений спеціально для лікування пацієнтів після інфаркту. Лікарі прогнозують, що це допоможе знизити показники смертності від інфаркту у Житомирській області втричі.

На відкритті закладу був присутній Голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич. Він підкреслив, що подібні центри – це символ якісних змін, які відбуваються в регіоні. На ремонт та закупівлю обладнання для цього центру було витрачено 8,4 мільйони гривень з обласного бюджету.

Медичний заклад, про який йде мова, розрахований на 12 місць. Він укомплектований необхідним сучасним обладнанням, яке дозволяє рятувати життя хворим з гострим інфарктом міокарда, що потребують термінової реперфузії – відновлення кровопостачання до постраждалих внаслідок патологічних процесів тканин. Крім того, пацієнти будуть перебувати у гарних побутових умовах, велику увагу було приділено вибору кваліфікованого персоналу. У центрі будуть надавати допомогу цілодобово шляхом проведення невідкладних коронарних втручань. Передбачається, що допомога буде надана близько 700 хворим з інфарктом на рік.

Пан Гундич на відкритті реперфузійного центру у Житомирі розповів, що у найближчим часом планується придбати для медичних потреб області вертоліт, який зможе значно прискорити доставку хворого до лікарні, коли кожна хвилина на рахунку.

Прес-служба Житомирської ОДА повідомляє, що щороку у цій області фіксується близько 1 тисячі випадків гострого коронарного синдрому та розвитку в його результаті інфаркту міокарда. Близько 70-80% з цих інфарктів – катастрофічні стани, які потребують термінової реперфузії. Відновлення кровотоку є ключовим та ефективним способом боротьби з інфарктом міокарда та його наслідками для серцево-судинної системи людини та організму в цілому.

Подібні заклади повинні поступово з’являтися по всій Україні, адже МОЗ анонсувало новий етап у боротьбі з інфарктами в Україні.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED