Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У лікарнях Харкова залишається ще шестеро постраждалих внаслідок резонансної ДТП

У лікарнях Харкова залишається ще шестеро постраждалих внаслідок резонансної ДТПУ Харкові в місцевих лікарнях ще залишається 6 осіб, які постраждали внаслідок резонансної ДТП 18 жовтня. На щастя, динаміка лікування кожного з постраждалих є позитивною. Про це повідомила в.о. начальника Головного управління охорони здоров’я Харківської ОДА Галина Сіроштан на спеціальній прес-конференції.

На сьогодні в Харківській обласній клінічній лікарні залишається двоє постраждалих, зокрема і вагітна жінка. Лікарі стверджують, що наразі плоду нічого не загрожує, вагітність вдалося врятувати, а от сама жінка отримала численні травми. Через це її штучно занурили у стан медикаментозного сну. Поки невідомо, як довго їй доведеться знаходитися у такому стані. Ще четверо постраждалих перебуває в Харківській лікарні швидкої допомоги.

За словами пані Сіроштан, позитивна динаміка є у всіх пацієнтів, проте деякі з них ще знаходяться у важкому стані. В Головному управлінні охорони здоров’я Харківської області зазначають, що в регіоні вистачає кваліфікованих лікарів, які надають допомогу даним пацієнтам та цілодобово роблять все можливе для їхнього остаточного одужання. Декілька разів на добу проводяться консиліуми лікарів, які визначають доцільні наступні кроки в лікуванні та обстеженні стану постраждалих. До Харкова для консультацій також запрошені провідні фахівці з Головного інституту нейрохірургії України та Головного інституту акушерства та гінекології України. Також Галина Сіроштан підкреслила, що все лікування даних пацієнтів у повному обсязі оплачується з міського та обласного бюджетів.

Нагадаємо, страшна ДТП сталася 18 жовтня 2017 року у Харкові, в результаті зіткнення на перехресті двох автомобілів один з них вилетів у пішохідну зону та перекинувся прямо на людей, які чекали на зелене світло світлофору. У результаті на місці загинуло 5 осіб, ще 6 потрапили до лікарні, в основному з важкими травмами. Серед постраждалих зокрема й вагітна жінка, про яку вже згадувалося вище. За попередньою інформацією, ДТП сталася через те, що один з автомобілів проїхав на перехресті на червоне світло світлофора на великій швидкості, спровокувавши зіткнення та в’їхавши через це у натовп людей. Наразі ведеться слідство, водій даного авто, 20-літня Олена Зайцева, затримана на 2 місяці без права внесення застави.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED