Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В Азії розповсюджується дуже небезпечна форма малярії

В Азії розповсюджується дуже небезпечна форма маляріїМалярія – це біда Африканського континенту, яка щороку забирає безліч життів. Проте зараз ця небезпечна хвороба швидко розповсюджується і в Азії, більше того, мова йде про вкрай небезпечну її форму, яка не піддається лікуванню більшістю ліками. Про це повідомляє BBC.

Даний вид захворювання вже назвали супермалярією, вона виникла в Камбоджі, а потім розповсюдилася на Таїланд, Лаос та південну частину В’єтнаму. Особливе занепокоєння для жителів наших географічних широт викликає саме Таїланд, адже це дуже популярне місце туристичного відпочинку. Тому туристів і закликають бути максимально обачними під час відпустки.

Стійка до антибіотиків малярія – це проблема. Яка вже, на жаль, відома світові. Ще у 2016 році у Великій Британії не змогли за допомогою стандартного лікування побороти цю недугу у 4-х осіб, які повернулися з Африки і заразилися там. Бактерії, які викликають кишкові інфекції, пневмонію, малярію, туберкульоз, починають все більш успішно розвивати резистентність до ліків, і препарати на них просто не діють. Це величезна проблема сучасного світу з його глобальними подорожами та можливістю перенести у різні куточки світу нетипові хвороби. Людству слід бути готовим до того, що ситуація з лікуванням малярії та інших інфекційних хвороб дуже скоро може сильно погіршитися.

Малярія – це хвороба, яку викликає укус малярійного комара, під час якого паразити плазмодії потрапляють до організму людини. Для зараження досить усього лише одного укусу. Сьогодні вакцина від малярії знаходиться на етапі розробки, тож захиститися за допомогою щеплення від цієї хвороби поки неможливо.

Перед тим, як відправитися у туристичну чи робочу поїздку до небезпечної в плані розповсюдження малярії країни, слід оцінити всі можливі ризики. Малярія – це страшна хвороба, від якої цілком реально можна померти. Особливо насторожує розповсюдження такої форми цієї хвороби, яка не піддається стандартному лікуванню. Проявляйте пильність по відношенню до себе та своїх дітей від час закордонних поїздок.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED