Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Реабілітація дітей та молоді з функціональними обмеженнями (ДЦП, аутизм, гиперактивність та ін.)

Реабілітація дітей та молоді з функціональними обмеженнями (ДЦП, аутизм, гиперактивність та ін.) ГО «Спортивно-оздоровчим центром реабілітації дітей-інвалідів СВЄТОЧ» організовано постійну роботу по наданню ефективної практичної допомоги для дітей та молоді з функціональними обмеженнями за авторською методикою Лукіянчука В.Л. «Мікрокінетична синхронізація». Допомога надається дітям з особливостями розвитку - ДЦП, аутизм, затримка розвитку, гіперактивність та інші форми фізіологічної незрілості.

Курс проводиться на базі «Лабораторії функціонального впливу на організм людини», що є структурним навчально-науково-дослідним підрозділом Інституту педагогіки та психології Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, створеним на основі Міжрегіонального тренінгового центру при кафедрі медико-біологічних та валеологічних основ охорони життя і здоров’я.

Детальніше про методику «Мікрокінетична синхронізація» (МК - синхронізація):

Автор: Лукіянчук Валентин Леонідович
Академік Міжнародної Академії культури безпеки, екології та здоров'я. Автор системи психофізичного розвитку та гімнастики – саморегуляції–«вольова пластика». Автор методу «Мікрокінезореліз»
 
Мікрокінетична синхронізація (МК синхронізація) – це оздоровча (валеологічна) практика, спрямована на:

•   підвищення продуктивності саморегуляції організму
та збільшення його фізіологічного ресурсу.
 
Практика орієнтована на оптимізацію нейрофізіологічних механізмів саморегуляції організму (у тому числі нейрорухових і нейром'язових), що підвищує ефективність відновлення та подолання при:

-  артрозах (артрози суглобів кінцівок, спондилоартрози, деформуючі, поліартрози);
-  остеохондрозі;
-  сколіозі, гіперкіфозі;
-  спастичних парезах;
-  млявому паралічі;
-   ряді психоемоційних порушень;
-  неврозах і невротичних станах, безсонні.

Інші сфери застосування

Оскільки йдеться про активізацію та оптимізацію механізмів саморегуляції та розвитку, це значно підвищує актуальність пропонованої практики у сфері раннього розвитку, як для здорових дітей, так і при різних формах фізіологічної незрілості (ДЦП, відставання в розвитку, особливості розвитку: аутизм, гіперактивність та ін.).
 
Доцільно застосування методики у сфері профілактики різних захворювань і патологічних станів організму (зокрема, синдрому перевтоми і адаптаційних дисфункцій). У наш час це дуже актуально, тому що у всіх сферах людської діяльності постійно зростають психоемоційні, психофізичні, інформаційні навантаження на організм. Особливо характерні дані фактори у навчальній, професійній та керівній діяльності.
 
Методика показує високу ефективність у сфері вирішення неврологічних і ортопедичних проблем, але так само доцільна в лікуванні серцево-судинних, ендокринних, психоневрологічних та інших проблем здоров'я, як допоміжний засіб при медичному лікуванні.
 
МК синхронізація є високоефективним засобом у сфері гігієни здоров'я і підтримки фізіологічних параметрів організму, що може застосовуватися також в геронтології та реабілітації, перед або після медичного лікування.
 
Активізація та оптимізація може бути дуже корисна як починаючим спортсменам, так і в спорті вищих досягнень, де сферами застосування є: анаболізм, психофізичні і психофізіологічні особливості рухової дії, навички довільної мобілізації та релаксації, біомеханічна адекватність, підвищення рівня вирішення просторових завдань, рухова продуктивність в цілому.
 
Методика може поєднуватися з різними практиками і формами, як натуропатичного, так і медикаментозного впливу на організм з метою підвищення терапевтичного ефекту. Її теорія і практика адресована реабілітологам, корекційним педагогам, лікарям, інструкторам ЛФК, масажистам, фахівцям у галузі остеопатії, мануальної терапії та оздоровчих систем, інструкторам у сфері ергономіки і спецпідготовки, спортивним і фітнес тренерам, педагогам в розвитку уваги і творчих здібностей, дослідникам в сфері фізіології та антропології, а також усім прихильникам здорового способу життя, батькам, валеологам.

Практика мікрокінетичної синхронізації включає в себе:

  -  Аутопрактика (саморегуляція);
  -  Гетеропрактика (робота в парі - здійснюється мануально за допомогою м'яких технік).
 
Аутопрактика і процедури МК синхронізації чудово поєднуються з будь-яким із видів лікування, сприяючи посиленню процесів одужання і відновлення, практично незалежно від діагнозу.
 
МК синхронізація не є медичною практикою, хоча по ефективності у сфері застосування перевершує більшість широко поширених прототипів, при максимальному звуженні протипоказань.
 
МК синхронізація виходить із власної концепції, є відмінною від усіх прототипів, і науково обґрунтована інформаційним базисом на перетині фізіології, інформаційної фізики та загальної теорії систем.

Читайте також: Уникальная методика протезирования тазобедренного сустава

Автор: Лукиянчук В.Л., Осадчий И.В.
© Медицинский портал Здоров-Инфо

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED