Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Яка форма повідомлення про хворого з уперше в житті встановленим діагнозом активного туберкульозу або його рецидиву?

Яка форма повідомлення про хворого з уперше в житті встановленим діагнозом активного туберкульозу або його рецидиву?При проведенні пацієнту рентген - (або КТ - ) дослідження були виявлені рентгенологічні ознаки туберкульозу. Чи зобов'язаний в такому випадку заклад охорони здоров’я приватної форми власності надсилати відповідне повідомлення у протитуберкульозний диспансер або СЕС?

Відповідно до ч. 8 ст. 9 Закону України «Про протидію захворюванню на туберкульоз» встановлено, що з метою забезпечення реєстрації випадку захворювання на туберкульоз, організації належного медичного обстеження хворого на туберкульоз, його лікування та здійснення відповідних протиепідемічних заходів медичний працівник, який виявив захворювання на туберкульоз, зобов’язаний повідомити про це головному державному санітарному лікарю відповідної адміністративної території та районному/міському фтизіатру за місцем виявлення випадку хвороби. Форма зазначеного повідомлення та порядок його подання затверджуються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони здоров’я.

Такою формою повідомлення є Форма 089/0 (Наказ МОЗ № 112/139 від 25.03.2002) "Повідомлення про хворого з уперше в житті встановленим діагнозом активного туберкульозу або його рецидиву". Відповідно до затвердженої Інструкції про заповнення цієї форми повідомлення суб'єкти підприємницької діяльності, що займаються медичною практикою, у місячний термін після виявлення та реєстрації захворювання надсилають повідомлення до обласних, Київського або Севастопольського міських протитуберкульозних диспансерів за місцезнаходженням закладу.

На запитання читачів відповіли юристи Юридичного бюро Олена Бабич


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED