Чому вчасно снідати корисно для здоров’я?

Вплив ранкового вживання їжі на здоров’я
Вчасний та поживний сніданок наступним чином впливає на наше здоров’я та самопочуття:- Покращує роботу серцево-судинної системи. Сніданок знижує рівень тромбоцитів та шкідливого холестерину в крові, що суттєво зменшує ризик тромбозу, атеросклерозу, проблем з роботою серця та судин.
- «Запускає» роботу мозку. Вранішня їжа необхідна мозку для покращення концентрації уваги та здатності запам’ятовувати нову інформацію впродовж усього дня. Для продуктивної роботи мозок повинен отримати достатню кількість поживних речовин, і краще, щоб вони надійшли до організму саме зранку. Правильним є сніданок, який містить «повільні» вуглеводи, наприклад, каші та бутерброди з ціль зерновим хлібом.
- Є профілактикою ожиріння. Ранкові калорії майже повністю витрачаються організмом та не перетворюються на жир. А ось відмова від сніданку – одна з причин розвитку ожиріння та просто появи зайвої ваги. Вчасно з’їдена зранку їжа покращує обмін речовин, а відмова від сніданку, навпаки, його сповільнює. Саме сніданок дозволяє контролювати відчуття голоду впродовж дня та убезпечує від неконтрольованого вживання їжі в обід та ввечері, що є особливо шкідливим.
- Захищає від стресу. Сніданок заряджає людину достатньою кількістю енергії, поживних речовин. Він робить нас бадьорими, повними сил та життєвої енергії, що унеможливлює розвиток хронічного стресу.
- Є профілактикою жовчнокам’яної хвороби. Тривалі перерви між вживанням їжі призводять до того, що жовч у жовчних шляхах та жовчному міхурові стає густою, застоюється та провокує появу піску й каміння, розвитку жовчнокам’яної хвороби. Ось чому правильний, збалансований сніданок – це найкраща профілактика даного захворювання.
Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове