Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Які продукти вживати натщесерце шкідливо для здоров’я?

Які продукти вживати натщесерце шкідливо для здоров’я?Існують продукти, які дуже корисні для організму, але їсти натщесерце одразу після нічного сну їх шкідливо. Людина може про це навіть не здогадуватися і робити собі шкоду, не усвідомлюючи цього.

Отже, до продуктів, які не бажано їсти на голодний шлунок, належать:
  • Груші. У м’якоті цього надзвичайно смачного та корисного фрукту є грубі волокна, які можуть травмувати слизову незаповненого шлунку. Тож їсти груші натщесерце лікарі та дієтологи не рекомендують. А після вживання фрукту краще випити склянку води.
  • Помідори. В цих овочах є речовини, які підвищують кислотність шлунку. Тож вживання помідорів натщесерце може спровокувати розвиток гастриту, коліту, панкреатиту. Подібні властивості має й хурма.
  • Цитрусові. Апельсини, мандарини на інші цитрусові не дуже й хочеться їсти зранку. Проте, якщо таке бажання все ж виникає, слід його побороти. У цитрусових багато фруктової кислоти, тому вони викликають печію, якщо їх їсти на голодний шлунок. Також вживання цитрусових натщесерце може провокувати гастрит.
  • Банани. Через вживання бананів на голодний шлунок в організмі різко підвищується рівень магнію, що негативно позначається на роботі серця. Також дієтологи стверджують, що з’їдений натщесерце банан є причиною в’ялості та поганого самопочуття впродовж усього дня, оскільки він може порушити баланс магнію та калію в організмі.
  • Солодкі газовані напої. Вони взагалі є шкідливими, а особливо зранку, на голодний шлунок. Солодкі газовані напої негативно впливають на стан слизової оболонки шлунку, уповільнюють процес надходження до нього крові, погіршують процес подальшого травлення.
  • Жувальна гумка. Процес жування запускає роботу травного тракту, і шлунок у відповідь виробляє сік, необхідний для перетравлювання їжі. Якщо ж їжа не надходить до шлунку, ця кислота має руйнівний вплив на його слизову оболонку. Результат – гастрит, коліт.
  • Йогурт. Багато людей звикли починати ранок зі склянки йогурту, але робити так не варто. Особливої шкоди він не принесе, але й користі із такого сніданку не буде. Справа в тому, що випитий натщесерце йогурт провокує те, що соляна кислота, яка знаходиться в пустому шлунку, буде руйнувати молочно-кислі бактерії, які містяться в йогурті. Тож вживання йогурту на голодний шлунок є абсолютно марною справою.
Слідкування за своїм харчуванням – основа здоров’я та нормального самопочуття. Зранку дуже важливим є повноцінний сніданок, а не перекуси. Деякі продукти не слід вживати натщесерце, щоб не зашкодити шлунку та не спровокувати появу певних хвороб.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED