Чому кукурудза є корисною для здоров’я?
Варена кукурудза – одна з улюблених страв літа для багатьох людей. Та вживати її лише смачно, чи й корисно? Виявляється, кукурудза має цілий ряд корисних для здоров’я властивостей. А саме вона:
Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове
- Знижує рівень холестерину. Кукурудза насичена вітаміном С та волокнами, які знижують рівень «поганого» холестерину в організмі та не дають артеріям закупорюватися. Тож її рекомендовано їсти для профілактики та лікування атеросклерозу.
- Є корисною для стану шкіри. З віком шкіра починає страждати від впливу вільних радикалів, через які з’являються зморшки та інші неприємні симптоми старіння. Кукурудза ж насичена бета-каротином, а також вітамінами А та С, крім того, в ній є багато антиоксидантів. Все це зберігає здоров’я шкіри та попереджує її старіння.
- Знижує ризик виникнення раку. В кукурудзі багато антиоксидантів, які суттєво зменшують ризик онкологічних хвороб. Ці речовини нейтралізують негативний вплив шкідливих вільних радикалів, через які підвищується небезпека появи злоякісних пухлин. Також в кукурудзі є ферулова кислота, яка відіграє значущу роль у зменшенні розміру пухлин.
- Покращує здоров’я кісток. В кукурудзі багато фосфору, магнію, заліза, які мають велике значення для міцності кісток, захисту їх від хвороб типу артриту.
- Корисна для очей. Як вже зазначалося, в кукурудзі є бета-каротин, який бере активну участь у формуванні вітаміну А. Саме тому вживання цього продукту є корисним для здоров’я очей, покращення гостроти зору.
- Очищує кишечник від токсинів. Вживання кукурудзи є профілактикою закрепів, також вона сприяє виробленню здорових бактерій.
- Є джерелом енергії. Кукурудза насичена вуглеводами, які забезпечують достатній рівень енергії та насиченості організму. Ці вуглеводи повільно абсорбуються, тому енергії вистачає на тривалий проміжок часу.
- Попереджає розвиток анемії. В кукурудзі є залізо, тому її рекомендовано вживати для профілактики та лікування анемії. Крім того, в ній міститься фолієва кислота, яка сприяє виробленню кров’яних клітин.
- Є корисною для вагітних. Через свою насиченість фолієвою кислотою та вітаміном В9 кукурудза приносить користь вагітним жінкам та плоду. Фолієва кислота знижує ризик розвитку патологій у дитини.
Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове