Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Фактори, які стоять на шляху до схуднення

Фактори, які стоять на шляху до схудненняЗайва вага – це проблема багатьох людей у світі. Вона є причиною певного психологічного та фізичного дискомфорту, провокує ряд серйозних хвороб, може суттєво знизити якість життя. Тож бажання схуднути може бути цілком природним, проте зробити це вдається далеко не всім. У чому ж причини того, що зайві кілограми ніяк не хочуть танути?

Зниженню зайвої ваги у людей, за висновками дієтологів, заважають наступні фактори:
  1. Відмова від сніданку. Організм найбільше потребує їжі саме зранку, і якщо людина в цей час не звикла їсти, він при нагоді буде намагатися запастися калоріями на майбутнє. Тож якщо є бажання схуднути та і взагалі бути здоровим, відмовлятися від сніданку категорично не можна. Це найважливіший за добу прийом їжі, вечерею можна нехтувати, а от сніданком – ніколи.
  2. Переїдання. Величезна кількість людей у світі їсть більше, ніж їм потрібно, підсвідомо побоюючись лишитися голодними. Про це свідчить дослідження, проведене у Йельському університеті. Щоб не переїдати, слід їсти повільно, ретельно пережовуючи їжу, даючи організму час для того, щоб насититися.
  3. Недостатня фізична активність, «сидячий» спосіб життя. Цьому сприяє специфіка офісної роботи, особисті лінощі тощо.
  4. Недосипання. Брак сну – це стрес для організму, який люди часто «заїдають». До того ж, під час сну ми теж втрачаємо калорії.
  5. Неправильне харчування. Постійні перекуси, вживання шкідливої їжі, фаст-фуду – все це сприяє набору ваги, а не її втраті.
  6. Вживання солодких напоїв. Цукор, розчинений в сокові чи газованому напої, містить не менше, а іноді й більше калорій, ніж тістечка та інші солодощі.
  7. Дефіцит овочів в денному раціоні. Без овочів неможливо скласти правильний дієтичний раціон.
  8. Відсутність наполегливості під час руху до мети. Якщо рішення схуднути прийнято, слід неухильно йти до мети, не заїдати поганий настрій солодким, займатися спортом, правильно харчуватися.
Щоб схуднути, необхідно мати силу волі та розуміти, що корисне, а що шкідливе для людського організму. До накопичення зайвої ваги призводить саме шкідлива їжа та неправильний спосіб життя, тож слід зробити висновки та позбутися непотрібних кілограмів.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED