Корисні властивості річкової риби

Переваги вживання річкової риби
Прісноводну рибу любить багато людей, до її переваг належать наступні:- Річкова риба швидко та легко засвоюється організмом.
- Це дієтичний продукт, якщо приготувати його у відварному чи запеченому вигляді.
- Одна з головних цінностей річкової риби – білок з унікальним співвідношенням амінокислот.
- До складу річкової риби входять такі мінерали, як кальцій та фосфор. Також там багато жиророзчинних вітамінів (А, D, Е). Вони підвищують опірність організму до інфекцій, попереджають онкологічні хвороби, укріпляють кістки. Регулярне вживання річкової риби захищає від остеопорозу, зміцнює зуби.
- Страви, приготовані з прісноводної риби, наприклад, юшка чи заливне, стимулюють травлення, є корисними при гастриті зі зниженою кислотністю шлунку.
- Прісноводна риба доволі часто викликає алергію.
- Річкова риба швидко псується, тому її слід готувати максимум впродовж доби після вилову чи придбання, інакше можна отруїтися.
- Прісноводна риба може бути джерелом глистів, тож слід підвищену увагу приділити правильності її зберігання та приготування.
- Солона та в’ялена річкова риба протипоказана гіпертонікам та людям із хворобами нирок.
- Прісноводна риба в основному має багато дрібних кісточок, тож їсти її треба обережно, щоб не подавитися та не подряпати слизову в роті та горлі. Кіска, яку людина ковтнула, може призвести навіть до пошкодження кишечника.
Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове