Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Чому свербить голова: ТОП-5 головних причин цього явища

Чому свербить голова: ТОП-5 головних причин цього явищаІноді шкіра голови починає свербіти, і це буває недоречно, незручно та просто нестерпно. Чому ж так відбувається, як визначити причину проблеми та ефективно з нею боротися? Для цього слід проаналізувати можливі фактори впливу на шкіру голови.

Основні причини свербіння голови наступні:
  1. Себорейний дерматит. Ця хвороба найчастіше розвивається у потилично-тім’яній області, тож якщо свербить саме там, можливо, це вона і є. Шкіра голови буде не лише свербіти, а й лущитися, червоніти. У цілому людина буде відчувати досить суттєвий дискомфорт, тож довго це терпіти навряд чи зможе. Для лікування себорейного дерматиту слід звернутися за консультацією до дерматолога. З хворобою можна боротися за допомогою протизапальних та протигрибкових препаратів зовнішнього застосування.
  2. Суха шкіра голови. Саме пересушена шкіра під волоссям часто призводить до свербіння. Сухість та лущення може провокувати неправильно підібраний шампунь, алергічна реакція на фарбу для волосся, певні косметичні засоби. Слід проаналізувати, що ви використовуєте по догляду за волоссям, та замінити те, що викликає сумніви.
  3. Педикульоз. Цією хворобою можуть заразитися не лише діти, її можна «отримати» на пляжі, в магазині, у транспорті. Паразити, які поселяються на голові на волоссі, провокують сильний свербіж. Боротися із педикульозом можна за допомогою спеціальних спреїв та шампунів.
  4. Фени та «прасочки» для волосся. Якщо сушити волосся феном щодня, а також часто застосовувати для своєї зачіски гарячі пристрої, такі як плойки, «прасочки», щіпці, це спровокує порушення роботи сальних залоз. Результат – свербіж голови.
  5. Стрес. Якщо людина нервує та перебуває у стані хронічного стресу, у неї цілком ймовірно почне свербіти голова. Пояснюється це просто: у крові підвищується вміст адреналіну, що й викликає свербіж.
Також до свербіння шкіри голови може призвести недотримання елементарних правил гігієни: якщо голову довго не мити, неприємних відчуттів не уникнути. Влітку свербіж може початися через надмірне потовиділення, викликане спекою. Щоб подолати існуючу проблему, слід визначити причини її походження, і боротися з ними, а не з наслідками.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED