Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Кімнатні рослини можуть бути дуже корисними: лікувальні властивості алое

Кімнатні рослини можуть бути дуже корисними: лікувальні властивості алоеАлое входить до складу багатьох ліків, його властивості застосовуються у народній медицині. Тому посадити цю рослину у горщик у себе вдома буде точно незайвим. Чому ж вона є такою корисною та як її застосовувати у терапевтичних цілях?

Корисні властивості алое

До найбільш важливих корисних властивостей алое належать наступні:
  • Ця рослина очищує повітря. Алое є природним фільтром від формальдегіду, який виділяється з меблів, зроблених із ДСП. Впродовж усієї доби, а особливо вночі алое активно поглинає вуглекислий газ та виділяє кисень. Тому горщик із даною рослиною найкраще ставити у спальні, тоді сон буде глибоким, здоровим.
  • Алое позитивно впливає на імунітет людини. Сік алое – прекрасний засіб для зміцнення імунітету. В ньому міститься ацеманнан – спеціальна речовина, яка захищає організм від хвороб. Це сахарид, який ще й допомагає людині боротися зі стресом. Корисний напій можна легко приготувати вдома, для цього слід розчинити у склянці води ложку меду та сік одного листку алое.
  • Цілюща рослина допомагає лікувати шкірні захворювання. Дерматологи визнають, що алое ефективно бореться із певними хворобами шкіри. Мова йде про кашку з рослини, яку прикладають до уражених ділянок шкіри із висипаннями, синцями, наслідками укусів комах та сонячних опіків. До речі, екстракт алое входить до складу великої кількості антисептичних мазей та кремів, тож медицина активно використовує природні речовини для лікування певних хвороб.
  • Алое живить волосся та покращує стан його здоров’я. Маски, які містять у своєму складі алое, покращують ріст та структуру волосся, роблять його сяючим та здоровим. Таку маску можна зробити і вдома, для цього слід змішати 1 чайну ложку соку алое з 1 чайною ложкою реп’яхової олії, додати 1 яєчний жовток та 1 столову ложку кефіру. Отриману суміш слід нанести на корні волосся та змити через півгодини теплою водою.
Алое має й інші корисні властивості, які визнаються як косметологами, так і дерматологами та лікарями інших спеціалізацій. Корисним є одне лише знаходження рослини у кімнаті, особливо спальні. А якщо ще є можливість використовувати його сік чи листя в лікувальних цілях, це обов’язково варто робити.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED