Перевозка больных

Сучасні методи лікування та діагностики карциноми молочної залози

Сучасні методи лікування та діагностики карциноми молочної залозиРівень смертності від раку молочної залози знизився за останні 30 років на 30%. У чому успіх?
Вся справа в тому, що зниження смертності вдалося досягти в основному за рахунок удосконалення методів лікування та діагностики. Крім основної мети - лікування онкологічного захворювання, велике значення приділяється також збереженню грудей і скороченню побічних ефектів від медикаментозної терапії. Сьогодні з'явилися нові методики лікування і медикаментозні препарати, які дозволяють досягати відмінних результатів.
 
Терапія більше не є набором стандартних дій, які можна застосовувати до всіх пацієнток, навпаки, при прийнятті рішень про здійснення діагностичних або терапевтичних заходів на перше місце ставляться індивідуальні особливості пацієнток і пухлини.
 

Міждисциплінарний підхід


Успішне лікування безпосередньо залежить від тісної співпраці досвідчених фахівців різних медичних дисциплін. Це вдається завдяки сертифікації центрів здоров'я грудей, що безперечно є величезною перевагою для пацієнток. Центр здоров'я грудей в приватній клініці «Голденес Кройц», сертифікований відповідно до європейського стандарту «DOC-CERT» з урахуванням строгих критеріїв якості діагностики, лікування і догляду за хворими на рак молочної залози.
 

Діагноз


У приватній клініці «Голденес Кройц», окрім мамографії, пацієнткам пропонується пройти обстеження грудей на одному з найсучасніших приладів томосинтезу в сертифікованому Центрі здоров'я грудей. Ця технологія дозволяє отримати тривимірні знімки, за допомогою яких експерти можуть розпізнати рак грудей на ранніх стадіях. Завдяки тривимірній технології вдається розпізнати більше випадків наявності злоякісних утворень і зменшити ймовірність неправильно поставлених діагнозів.

Додаткова перевага проведення томосинтезу полягає не тільки у високій частоті визначення карциноми, але і її більш точної локалізації і мінімальній дозі рентгенівського випромінювання. На сьогоднішній день томосинтез вважається технологією майбутнього в області раннього розпізнавання онкологічного захворювання.
 
Якщо при мамографії або томосинтезі виявляються новоутворення, наступним кроком є забір тканини. Лікарі-експерти вирішують, яким чином здійснити дану процедуру - біопсія під контролем УЗД або вакуумна біопсія при томосинтезу. Це залежить від виду, розміру і локалізації підозрілої тканини. Результати біопсії зазвичай готові через два дні. У разі позитивного результату міждисциплінарна команда лікарів розробляє індивідуальний план лікування.
 

Медикаментозне та оперативне лікування


Для прийняття правильного рішення про необхідність медикаментозної терапії необхідна інформація від біомаркерів, які дають інформацію про властивості і агресивності пухлини. Існують різні тести, за допомогою яких можна отримати важливу інформацію про ризик метастазування, а також прогноз про потреби хіміотерапії і ризик рецидиву.
 

Неоад'ювантна терапія


При великих пухлинах часто застосовується медикаментозна терапія, яка проводиться до операції. Це робиться з метою зменшення пухлини. Таким чином досягається кращий хірургічний результат.
 

Що таке надмірне лікування?


Не всім пацієнткам потрібні всі види терапії. У більшості випадків - і особливо в разі лікування молодих жінок - сьогодні вдається, завдяки індивідуальному терапевтичному підходу, уникнути застарілих методів лікування хіміотерапією. Тільки одна третина пацієнток отримує класичну, нетаргетну хіміотерапію.
 

Метод Сентінел-біопсії


Раніше при операції з видалення пухлини молочної залози з метою безпеки видалялися пахвові лімфатичні вузли, що призводило до таких неприємних наслідків, як лімфоаденоматоз. За допомогою методу Сентінел-біопсії (біопсії сигнальних лімфатичних вузлів) можна часто визначити, чи порушені лімфовузли пухлиною і чи є необхідність їх видаляти.
 
Сигнальні лімфатичні вузли грають роль перших з групи лімфовузлів, на які поширюється процес метастазування карциноми молочної залози. Якщо вони вільні від пухлинних клітин, значить інші пахвові лімфовузли також незачеплені. Якщо в сигнальному лімфовузлі виявляються пухлинні клітини, це може означати, що ці клітини знаходяться і в інших вузлах.
 
В ділянку пухлини вводиться спеціальна контрастна речовина, за допомогою якої візуалізуються сигнальні лімфатичні вузли, після чого фахівці відразу з'ясовують наявність пухлинних клітин. Якщо підтверджується, що вузол вільний від патологічних клітин, немає необхідності видаляти інші пахвові лімфовузли.
 

Формування грудей


Важливо відзначити, що в більшості випадків операція є частиною лікування. У кращих медичних центрах вдається у більш ніж в 90 відсотків випадків уникнути ампутації грудей. З одного боку, це стало можливим за рахунок швидкого розвитку хірургічних методик оперативного втручання, наприклад, за допомогою модернізованих онкопластичних можливостей, а, з іншого боку, завдяки міждисциплінарній підготовці до хіміо- і імунотерапії, коли спочатку велика пухлина може під впливом терапії істотно зменшитися в розмірах.
 
У разі, якщо груди неможливо зберегти через розмір і особливості пухлини, до операції залучається пластичний хірург, разом з яким проводиться одномоментна операція з видалення пухлини і формування нових грудей.
 
Приватна клініка «Голденес Кройц» пропонує своїм пацієнтам неповторну домашню атмосферу привітності і почуття захищеності. У клініці поєднуються традиційний підхід і технічні досягнення, колегіальність та співробітництво лікарів різних спеціальностей, що дозволяє постійно вдосконалюватися на благо пацієнтів.

Контакт

Приватна клініка "Голденес Кройц"
E-mail: international@goldenes-kreuz.at

Ми можемо приймати ваші звернення на українській та російській мові!

Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED