Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Складні переломи кісток: коли остеосинтез - єдине рішення

Деякі переломи кісток вимагають складного лікування і надміцної фіксації кісткових уламків. Так, при переломах ліктьових відростків, надколінників, а особливо при переломі шийки стегна (особливо у літніх людей) застосовують такий метод з'єднання уламків, як остеосинтез.

Остеосинтез – що стоїть за складною назвою

Остеосинтезом називається з'єднання уламків кісток з метою забезпечення їм міцного фіксування до повного їх зрощення. Застосовується дана оперативна технологія у випадках, коли кістка при переломі сильно роздрібнена, є небезпека пошкодження шкіри, м'яких тканин, судин або нервів уламками (при загрозі переходу закритого перелому кісток у відкритий). Також остеосинтез застосовується при зміщенні відламків в процесі консервативного лікування перелому, при повільному процесі зрощення кісток та незрісшихся переломах, хибних суглобах.
 
До основних видів остеосинтезу відносять: 
  • Методи внутрішнього остеосинтезу, коли для терапії переломів використовують різні імпланти (пластини, штифти і т.д.) 
  • Методи зовнішнього)остеосинтезу, при якому відламки кісток з'єднують спеціальними апаратами (апарат Ілізарова і т.д.). 

Сучасні технології остеосинтезу

Внутрішньокістковий (інтрамедулярний) остеосинтез, що виконується за допомогою штифтів, не тільки забезпечує надміцну фіксацію відламаних частин кістки, але і вважається найменш травматичним. Пацієнт може навантажувати зламану ногу або руку вже через кілька днів після операції. Одним з останніх досягнень в сфері надкісткового остеосинтезу стало застосування пластин з поліаксіальною стабільністю, які мають форму, відповідну пошкодженому сегменту кістки.
 
Особливе місце в сучасній ортопедії і травматології відводиться зовнішньому остеосинтезу: все частіше використовуються апарати зовнішньої фіксації сучасного зразка, які не так масивні, як їх попередники, але, тим не менш, забезпечують міцну фіксацію відламків. 

Якісно вилікувати складний перелом може тільки професіонал

При лікуванні складних переломів, особливо тих, які супроводжуються великими пошкодженнями кісткових і м'яких тканин, несправжніх суглобів і т.д. важливо не тільки домогтися швидкого зрощення пошкодженої кісткової тканини, але і зберегти периферичне кровопостачання пошкодженої кінцівки. Тому важливо довіряти своє здоров'я професіоналам, які мають великий досвід в проведенні стабільного остеосинтезу довгих трубчастих кісток (лікування складних переломів плечей, передпліччя, гомілки, стегна); остеосинтезу внутрішньосуглобових переломів, кісток стоп, рук і т.д.
 
Якщо Вам важко вибрати клініку для лікування і діагностики переломів, наслідків отриманих травм, захворювань суглобів і.т.д., то Ви можете звернутися за безкоштовною допомогою до наших консультантів або скористатися публічним реєстром медичних установ України. 

Автор: Світлана Євсєєва
© Медичниий портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне посилання на zdorov-info.com.ua обов`язково 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм